Președintele Joe Biden va participa la Summitul Formatului București găzduit de Klaus IohannisPreşedintele SUA, Joe Biden împreună cu secretarul de stat american Antony Blinken vor participa la Summitul Formatului Bucureşti, care va fi găzduit, luni, de Klaus Iohannis și de preşedintele Poloniei.


In articol:


La Summitul Formatului Bucureşti vor fi prezenți în capitală, președintele Poloniei, ceilalți doi lideri americani care vor participa prin videoconferinţă, dar și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Acest eveniment a fost organizat la iniţiativa preşedintelui Iohannis.

Joe Biden împreună cu secretarul de stat american Antony Blinken paricipă la Summitul Formatului București alături de Președintele Iohannis 

Potrivit Administrației Prezidențiale, preşedintele SUA, Joe Biden alături de secretarul de stat Antony Blinken vor fi prezenți la întrunirea cu aliaţii de est ai NATO, în cadrul summitului virtual Bucureşti, de la Casa Albă, la ora 10:30.

Citeste si: Andrei Baciu, anunț important despre Maratonul de vaccinare din Bucureşti. Câte persoane vor fi imunizate?

Conform agendei ooficiale ale Președintelui României, Summitul Formatului București
va începe de la ora 16:00, în cadrul căruia vor participa cu prezenţă fizica la Bucureşti preşedintele Poloniei şi prin videoconferinţă a celorlalţi lideri ai statelor din Formatul Bucureşti, precum: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria, dar şi secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg.

„Agenda reuniunii la nivel înalt vizează pregătirea Summitului NATO care va fi organizat la Bruxelles, la 14 iunie 2021, cu accent special pe consolidarea relaţiei transatlantice, a posturii aliate de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, precum şi pe procesul de reflecţie NATO 2030.
Reuniunea va avea loc inclusiv în contextul recentelor evoluţii îngrijorătoare de securitate din regiunea Mării Negre. Dialogul şi cooperarea cu partenerii din Vecinătatea Estică, sprijinul pentru consolidarea capacităţilor acestora de apărare, precum şi sporirea rezilienţei NATO, a aliaţilor şi partenerilor în faţa provocărilor actuale de securitate, vor fi, de asemenea, abordate de participanţii la reuniunea de vârf”
, a anunțat Administraţia Prezidenţială.

Citeste si: Ministrul Sănătății: Vestea bună e că pandemia a început să o ia mai încet, că nu mai avem presiune pe terapia intensivă

Primul

Summit Buucurești 9 a fost organizat la Bucureşti, în anul 2015, întâlnirile au avut loc la Varşovia (8 iunie 2018) şi Košice (28 februarie 2019).Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.