Nicușor Dan a semnat contractul cu Astra Arad pentru 100 de tramvaie noi. Când vor intra în circulațiePrimarul Capitalei a anunțat marți că a semnat contractul cu Astra Vagoane Arad pentru furnizarea a 100 de tramvaie, în valoare de aproximativ 200 de milioane de euro. Noile tramvaie vor intra în circulația abia din vara anului viitor, a precizat Nicușor Dan.

Potrivit edilului, contractul prevede furnizarea primului tramvai peste 15 luni, adică în august 2022, urmând ca, începând de la acel moment, să fie furnizate câte patru tramvaie în fiecare lună.

Valoarea contractului semnat este de aproximativ 200 de milioane de euro, bani europeni.

„Este vorba despre un contract cu valoare de aproximativ 200 de milioane de euro, bani europeni. Sunt bucuros pentru că facem un pas înainte în modernizarea transportului public, segmentul de tramvaie este de departe cel mai rămas în urmă”, a adăugat primarul.

Totodată, Nicușor Dan a precizat că este vorba despre tramvaie mari, cu lungimea de 36 de metri, potrivite pentru București.

În timp ce anunța noile achiziții, Nicușor Dan a criticat fosta administrație, despre care a afirmat că „dacă nu s-ar fi încăpățânat să dea o notă nelegală contractului, am fi avut aceste tramvaie începând cu vara anului 2020”.

Editor : I.CCitește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.