Când ar putea fi aplicate noile măsuri de relaxare în București, dacă incidența COVID rămâne sub 1,5 la mie



Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a spus miercuri la Digi24 că, dacă rata de infectare se menține și joi sub 1,5 la mie, va fi convocată ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, iar noile măsuri de relaxare pentru scenariul verde vor intra în vigoare de la miezul nopții.

Vineri de la ora 00:00 vor intra în vigoare și vor fi aplicate”, a spus prefectul.

În scenariul verde, restaurantele, cinematografele și sălile de spectacol vor putea funcționa la o capacitate de 50%, față de 30%, cât este acum. De asemenea, ar putea fi permise spectacole de tip drive-in, cu 3 persoane în mașină, dacă nu sunt din aceeași familie, precum și spectacolele în aer liber, cu maximum 300 de spectatori.

Purtarea măștii și interdicția de circulație pe timp de noapte rămân în vigoare.

Stoica spune că este puțin probabil ca săptămâna aceasta să scadă incidența cazurilor de COVID sub 1 la mie, ceea ce ar permite tuturor elevilor din Capitală să meargă fizic la școală, dar că acest prag ar putea fi atins până la sfârșitul săptămânii viitoare.

Dacă se păstrează acest trend și nu avem influențe din perioadele anterioare, când au fost relaxate lucrurile, e posibil să ajungem la 1 la mie. Pasul de descreștere e mai mic și s-ar putea să fie o perioadă mai lungă până când ajungem acolo”, a spus el.

Întrebat dacă ar putea crește numărul de infectări după minivacanța de Paște, Stoica a spus: „Am puțin inima strânsă. Aș vorbi de 1 Mai, pentru că lucrurile s-au petrecut mai degrabă la mare. De Paște, aglomerația a fost de o oră la biserică. De 1 Mai am văzut la mare scene destul de îngrijorătoare. Am inima puțin strânsă ca nu cumva lucrurile să se întoarcă un pic”.

Stoica a spus însă că e puțin probabil ca Bucureștiul să ajungă din nou în scenariul roșu, având în vedere că numărul persoanelor vaccinate e în creștere.

Editor : Monica Bonea



Citește mai mult..