Florin Cîțu, negocieri la Bruxelles cu liderii europeni despre PNRRPremierul Florin Cîţu împreună cu alți miniştri au, astăzi, la Bruxelles, întâlniri cu liderii europeni pentru a negocia unele proiecte din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.


In articol:


Florin Cîţu va avea o întrevedere cu Adina Vălean, comisar european pentru transporturi, la ora 14:00, conform programului din agenda Guvernului.

Premierul a mai transmis că proiectele de infrastructură reprezintă unele dintre prioritățile PNRR, astfel se urmărește găsirea unor soluții în acest caz.

Astfel, de la ora 16:00, Florin Cîţu va avea o întrevedere cu Margrethe Vestager, vicepreşedinte executiv al Comisiei
Europene și de la ora 17:00, cu Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene.

Planul de Redresare și Reziliență trebuie să fie depus până la finalul acestei luni.

Citeste si: Raed Arafat: „Nu suntem într-o stare de normalitate. O să vedem ce o să iasă în următoarele două săptămâni”

Premierul a avut marți seară, o întâlnire cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, iar la finalul discuției cei doi lideri și-au afișat concluziile

„Am avut o întâlnire foarte constructivă cu președintele Comisiei Europene pentru negocierile privind PNRR, așa cum confirmă și Ursula Von Der Leyen. România are un plan ambițios de creștere economică sustenabilă, în urma pandemiei. Negocierile și întâlnirile continuă și mâine. Vă țin la curent”, a scris Florin Cîțu, pe pagina sa de Facebook.

”Progrese bune în ceea ce priveşte reformele”, a declarat Ursula Von Der Leyen, după întrevederea cu Florin Cîțu.

Florin Cîţu a menționat, marţi, într-o conferinţă de presă, că va merge la Bruxelles pentru a negocia cu oficalii europeni și că va discuta despre reformele Guvernului.

Citeste si: Raluca Turcan- vești despre creșterea salariului minim pe economie: „1,6 milioane de români sunt încadraţi cu salariul minim”

Astfel, proiectele care nu se vor finanța prin PNRR, vor fi

finanțate prin fonduri europene sau din bugetul naţional, a mai adăugat premierul.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.