Noi măsuri de relaxare în Capitală! Ce se întâmplă cu școlile și sălile de jocuri de noroc

[ad_1]

O ședință de urgență a avut loc joi la Prefectura Capitalei, unde au fost anunțate noi măsuri de relaxare. După scăderea sub 1,5 cazuri la mia de locuitori o serie de măsuri se relaxează, printre ele și cele despre funcționarea restaurantelor și sălilor de spectacol la o capacitate de 50% spre deosebire de 30% cât era până acum.


In articol:


Capitala a intrat oficial în scenariul verde- noi măsuri de relaxare


Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a decis, joi, eliminarea unor restricții în Capitală, după ce rata de incidență COVID a scăzut pentru a treia zi și a rămas sub 1,5 la mie. Astfel, restaurantele, teatrele, sălile de spectacol pot primi clienți până la 50% din capacitate, iar evenimentele culturale în aer liber se pot desfășura cu maximum 300 de participanți, a anunțat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

De asemenea, sălile de jocuri vor putea funcționa cu 50% din capacitate. Sunt permise și spectacolele de tip drive-in, cu 3 persoane în mașină- sau mai multe dacă sunt din aceeași familie.

 

Noile măsuri de relaxare vor intra în vigoare vineri dimineață, la ora 0.00.  Rata de infectare în Capitală a ajuns joi la 1,3, conform prefectului Capitalei, care a convocat ședința la Prefectura București.

A fost a treia zi la rând când indicele de infectare se menține sub 1,5 la mia de locuitori. 

Ce se întâmplă cu școlile din Capitală

Pentru școli va fi luată decizia ca toții copiii să meargă fizic la cursuri în momentul în care rata de incidență va ajunge sub 1 la mie.

Citeste si: Klaus Iohannis, ședință de urgență la Palatul Cotroceni. I-a convocat pe Florin Cîțu și Raed Arafat

Prefectul Alin Stoica a precizat că rămâne în vigoare carantina pe timp de noapte, între orele 22.00- 5.00, aceasta fiind o măsură dispusă de Guvern prin Hotărârea privind prelungirea stării de alertă în România.

Miercuri, rata de infectare a fost de 1,42 la mia de lcouitori, iar marți a fost raportată o rată de infectare de 1,49, fiind pentru prima dată când a scăzut sub 1,5. Cea mai mare rată de infectare în Capitală- 7,08- a fost atinsă în 31 martie.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat zilele trecute că o ședință a comitetului de urgență ar putea avea loc joi, 13 mai la Prefectura Capitalei, dacă rata de infectare continuă să scadă în București. Rata de infectare în București a scăzut miercuri la 1,42 de cazuri la mia de locuitori, astfel încât în  ședința de joi de la Prefectura Capitalei  se vor decide, cel mai probabil, noi măsuri de relaxare.

Citeste si: Guvernul va propune renunțarea la masca de protecție în spațiile deschise neaglomerate

În momentul în care rata de incidență va scădea sub 1,5 la mie, autoritățile trebuie să stabilească  care sunt restricțiile care pot fi eliminate. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că se va aștepta 48 de ore pentru a vedea dacă tendința de scădere se menține.

Citeste si:  Raed Arafat: „Nimeni nu are niciun interes să menţină România în starea de alertă nicio zi în plus”

Prefectul Capitalei: Să vedem dacă se păstrează tendința descrescătoare 

La fel ca la pragul de 3/1000, vom aștepta 48 de ore pentru a vedea că se păstrează tendința descrescătoare. Dacă se păstreză, convocăm Comitetul joi  ”, a declarat luni prefectul Capitalei, Alin Stoica, potrivit Hotnews.

Prefectura Capitalei a așteptat şi hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă pe teritoriul României pentru 30 de zile, începând cu data de 13 mai, document aprobat în şedinţa de luni a Executivului.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, ar putea anunța astăzi noi măsuri de relaxare în București[Sursa foto: Facebook / Alin Stoica]

Citeste si:  Ce spune Valeriu Gheorghiță despre medicii care ezită să se vaccineze

Ce restricții ar putea fi eliminate în Capitală

După scăderea sub 1,5 cazuri la mia de locuitori o serie de măsuri se relaxează, printre ele și cele despre funcționarea restaurantelor și sălilor de spectacol la o capacitate de 50% spre deosebire de 30% cât e în prezent.

Pe 2 mai, CMBSU a decis redeschiderea sălilor de spectacol, a cinematografelor, a restaurantelor şi cafenelelor la o capacitate de 30% în intervalul orar 5.00 – 21.00, iar măsura va intra în vigoare de luni.

„Pe viitor, într-un scenariu când rata de incidenţă va fi de 1,5 la mia de locuitori, atunci va fi permisă funcţionarea sălilor de spectacol şi a restaurantelor la o capacitate de 50% şi desfăşurarea evenimentelor în aer liber cu 300 de participanţi”, anunța atunci prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Noile prevederi ale hotărârii de Guvern privind prelungirea stării de alertă vor fi anunțate astăzi și vor avea un cuvânt de spus în decizia care se va lua la Prefectura Capitalei. Executivul discută azi documentul, premierul Florin Cîțu neexcluzând că o scădere sub 1,5 ar putea veni cu renunțarea la restricția circulației pe timp de noapte.

Citeste si: Ședință de guvern. Modificări privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor

[ad_2]

Citește mai mult..