Vești proaste. Evenimentul de la Opera Națională București a fost amânat


Evenimentul pilot organizat duminică în aer liber la Opera Naţională Bucureşti (ONB) a fost amânat, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, a anunţat joi Ministerul Culturii. Află când a fost acesta reprogramat.


In articol:


Evenimentul a fost reprogramat pentru data de 22 mai și va avea loc în faţa ONB, cu un public format din aproximativ 1.000 de persoane. Participarea este permisă atât pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 (ciclu complet de imunizare cu unul din vaccinurile autorizate şi la 10 zile de la rapel), cât şi pentru persoanele

care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Totodată, pot participa persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al Ministrului Culturii şi al Ministrului Sănătăţii, emis în temeiul art.
44 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare.

Citeste si: Noi relaxări anunțate în Capitală

Persoanele care vor participa la eveniment vor fi monitorizate 14 zile 

Accesul la evenimentul pilot în exterior se va face pe baza cărţii de identitate şi toate persoanele participante vor fi monitorizate, ulterior, timp de 14 zile.

Biletele, ca şi în cazul evenimentelor organizate în interior, vor fi disponibile online, pe site-ul Operei Naţionale Bucureşti.

Opera Națională va prezenta pe data de 22 mai 2021 Gala Extraordinară „Libera Musica”, primul eveniment cultural ce se înscrie în cadrul unui program pilot privind reluarea spectacolelor în săli în condiţii cât mai relaxate, adresat doar persoanelor vaccinate cu ambele doze împotriva Covid-19.

Spectacol anulat[Sursa foto: operanb.ro]

Citeste si: Guvernul va propune renunțarea la masca de protecție în spațiile deschise neaglomerate

Purtarea măștii pe durata evenimentului nu este obligatorie

Instituţia precizează că nu este obligatoriu ca spectatorii să poarte mască, dar „riscul de a transmite încărcătura virală rămâne prezent”.

Din programul serii de sâmbătă seară vor face parte: cavatina Largo al factotum din opera „Bărbierul din Sevilla” de Rossini, în interpretarea lui Iordache Basalic; cavatina Una voce poco fa din opera „Bărbierul din Sevilla” de Rossini, în interpretarea Mihaelei Işpan; aria O Carlo, ascolta din opera „Don Carlo” de Verdi, în interpretarea lui Adrian Mărcan; corul Veddi le

fosche notturne spoglie din opera „Trubadurul” de Verdi; aria Io son l’umile ancella opera „Adriana Lecouvreur” de Cilèa, în interpretarea Crinei Zancu; aria E lucevan le stelle din opera „Tosca” de Puccini, în interpretarea lui Alin Stoica; Dansul cavalerilor din baletul „Romeo şi Julieta” de Prokofiev; Te Deum din opera „Tosca” de Puccini, în interpretarea lui Lucian Petrean; rondo-ul Le veau d’or din opera Faust” de Gounod, în interpretarea lui Marius Boloş; corul Va pensiero din opera „Nabucco” de Verdi; aria Tu, che le vanità din opera „Don Carlo” de Verdi, în interpretarea Madeleinei Pascu; Intermezzo
din opera „Cavalleria Rusticana” de Mascagni; aria O don fatale din opera „Don Carlo” de Verdi, în interpretarea Oanei Andra; Puccini, aria Nessun dorma din opera „Turandot” de Puccini, în interpretarea lui Daniel Magdal; O fortuna din cantata profană „Carmina Burana” de Orff.

 Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.