Persoanele vaccinate nu mai au nevoie de mască, nici în interior. Anunțul medicilor, primit cu satisfacție de liderul de la Casa Albă


Persoanele complet vaccinate nu mai au nevoie de mască în aer liber, iar în interior pot să o evite în majoritatea locurilor, cu excepția celor extrem de aglomerate. Anunțul a fost făcut joi de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite.


In articol:


Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a informat joi că persoanele complet vaccinate nu trebuie să poarte măști în aer liber și pot evita să le poarte în interior în majoritatea locurilor, transmite presa internațională.

Instituția medicală care coordonează reacția la pandemie în SUA speră că îndrumarea va determina mai mulți americani să se vaccineze. O altă recomandare primită bine de americani este aceea că persoanele complet imunizate nu vor avea nevoie să se distanțeze fizic în majoritatea locurilor.

Citeste si: VIDEO- Klaus Iohannis: Din 15 mai, se elimină purtarea măştii în exterior. Dispar și restricţiile de circulaţie de noapte

Veste bună pentru persoanele vaccinate

Vestea surprinzătoare a venit la doar 16 zile de când CDC a emis recomandări revizuite, care au lăsat multe restricții în loc pentru persoanele vaccinate. Agenția a fost supusă criticilor în martie pentru descurajarea inițială a persoanelor în vârstă imunizate să zboare în vizită la cei dragi.

Directorul CDC, Rochelle Walensky, a declarat că noua orientare se bazează pe o reducere accentuată a cazurilor, pe extinderea vaccinurilor la persoanele mai tinere și pe eficacitatea vaccinului împotriva variantelor de coronavirus.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu, vizită la un centru de vaccinare drive-through

Joe Biden a salutat recomandarea medicilor americani  

Preşedintele american Joe Biden a salutat succesul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. El a făcut declaraţia după ce Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC) a declarat că persoanele vaccinate complet nu mai trebuie să poarte mască în interior sau în exterior.

„O piatră de hotar, o zi minunată pentru America”, a spus Joe Biden, dar de asemenea o recunoaştere a adevărului că numeroşi cetăţeni

americani care au fost vaccinaţi complet au încetat deja să mai poarte măşti în public.

„O piatră de hotar, o zi minunată pentru America”, a spus Joe Biden[Sursa foto: Facebook / President Joe Biden]

În ultimele săptămâni, programul de vaccinare a încetinit, motiv pentru care preşedintele doreşte să fie văzut oferindu-le celor care încă nu s-au vaccinat un impuls în acest sens.

Citeste si: Câte persoane s-au vaccinat în ultimele ore? Anunțul autorităților

Fără mască în exterior și în România


Klaus Iohannis a anunțat, joi, că din 15 mai se elimină purtarea măştii în exterior. De asemenea, vor fi eliminate restricțiile de circulație de noapte.

”Din 15 mai,  se elimină portul măştii în exterior, cu câteva excepţii – pieţele, târgurile sau staţiile de transport public. În mijloacele de transport va rămâne obligatorie, la fel şi în spaţiile închise. A doua măsură este  eliminarea restricţiilor de circulaţie noaptea  şi se elimină orice restricţii asupra programului agenţilor economici. 

Magazinele vor reveni la programul normal  ”, a precizat președintele Iohannis.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.