Renumitul medic Flavia Groșan ironizează măsurile de relaxare anunțate de președintele României


Medicul bihorean, Flavia Groșan, ironizează măsurile de relaxare anunțate de președintele României, Klaus Iohannis.


In articol:


Doctorul Flavia Groșan, cea care susține că a vindecat peste 1.000 de pacienți Covid-19, este de părere că în perioada următoare vor apărea zeci de studii justificative. Aceasta face aluzie la faptul că multe dintre restricții au fost impuse de autorități fără a avea baze științifice.

”Vor apărea zeci de studii justificative”

„Fac pariu cu dumneavoastră ca in perioada următoare vor apărea zeci de studii justificative. Asta am învățat eu in pandemia asta. Sa fiu circumspecta la ceea ce citesc. Sa încerc sa dibuiesc ce se afla in spatele lor.???? PS Aseară am văzut unul.”, este mesajul ironic al Flaviei Groșan, informează Bugetul.ro.

Citeste si: Ședință de Guvern pentru aprobarea noilor măsuri de relaxare din 15 mai

Joi, pe data de 13 mai 2021, președintele României, Klaus
Iohannis, a anunțat faptul că obligativitatea purtării măștii de protecție în aer liber și restricțiile pe timp de noapte vor fi eliminate începând de sâmbătă, 15 mai.

”Vom avea o relaxare pas cu pas. Aceste relaxări sunt condiţionate de 2 factori importanţi – evoluţia pandemiei şi gradul de vaccinare. Dacă vrem mai multă relaxare, trebuie să respectăm măsurile care rămân în vigoare şi trebuie să ne vaccinăm.

Aşa de simplu este”, a precizat preşedintele.

Klaus Iohannis a anunțat că primele măsuri de relaxare vor intra în vigoare din 15 mai.

”Din 15 mai, se elimină portul măştii în exterior, cu câteva excepţii – pieţele, târgurile sau staţiile de transport public.

În mijloacele de transport va rămâne obligatorie, la fel şi în spaţiile închise. A doua măsură este eliminarea restricţiilor de circulaţie noaptea şi se elimină orice restricţii asupra programului agenţilor economici.

Magazinele vor reveni la programul normal ”, a precizat Klaus Iohannis.

Citeste si: Răzvan Cherecheș: „În toamnă vom avea valul 4 al pandemiei”

Ce se va întâmpla din 15 mai cu evenimentele

Președintele României a mai spus că ctivităţile în aer liber vor fi posibile cu spectatori, cu 25% din locuri ocupate.

”În interior vom avea câteva măsuri de relaxare din 1 iunie, când va creşte capacitatea de cazare, capacitatea de servire”, a subliniat Klaus Iohannis.

Noi măsuri de relaxare a restricțiilor COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

Începând cu data de 1 iunie 2021, evenimentele private în exterior se vor putea desfăşura cu 70 de persoane, iar în interior cu cel mult 50 de persoane. Numărul acestora va creşte atât de la 1 iulie, cât şi de la 1 august. În cazul în care garantează că toate persoanele sunt vaccinate, se renunţă la restricţionarea numărului de participanţi.

 

 

 

 

 
Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.