Compania în care salariile angajaților sunt decise de colegiO firmă argentiniană de software, 10Pines, are o abordare radicală a modului în care își tratează angajații, transparent și democratic, permițând chiar personalului să își stabilească salariile, relatează BBC.

10Pines este o afacere de tehnologie fondată în 2010 cu 85 de angajați, cu sediul în Buenos Aires. Scrie software pentru clienți, printre care Starbucks și Burger King, fiind implicată și în alte activități, precum carduri de fidelitate online pentru clienți, aplicații și platforme de comerț electronic.

În fiecare an, 50% din profiturile sale sunt împărțite între angajați.

Salariile se decid de trei ori pe an, în cadrul unor întâlniri cu toți angajații, cu excepția celor aflați încă în probe. Angajații se pot propune pentru o majorare, care este apoi dezbătută în mod deschis.

Un angajat, Ariel Umansky, a decis să refuze creșterea salarială de 7% propusă în decembrie 2020. El a simțit că nu poate justifica acest lucru în fața colegilor săi. De fapt, a fost a doua oară în cinci ani când a refuzat o mărire la 10Pines, scrie Mediafax.

10Pines vrea să aibă o ierarhie cât mai plană și să fie transparentă cu angajații, pe cât posibil. După o perioadă de probă de trei luni, nou-veniții se alătură restului echipei în ședințe lunare, deschise, în care sunt luate decizii-cheie ale companiei, cum ar fi clienți potențiali noi, cheltuieli, finanțele companiei și, desigur, salarii.

Nu există un CEO și nici manageri pentru echipe, deși există angajați de rang înalt care sunt parteneri, cunoscuți ca „asociați” și „maeștri”.

„Întrucât nu există șefi care să decidă majorări, delegăm puterea oamenilor”, spune Jorge Silva, cofondator 10Pines și „maestru”.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.