Deocamdată, cu mască la locul de muncă la interior. Ordinul ministrului sănătății va fi modificatÎncă nu există o decizie clară în legătură cu renunțarea la mască la locurile de muncă unde toți angajații sunt vaccinați. „După 1 iunie vom lua o astfel de decizie”, a anunțat sâmbătă premierul Florin Cîțu, contrazicând declarații, făcute tot sâmbătă, ale prefectului Capitalei.

Companiile pot decide ca în birourile în care toți angajații sunt vaccinați să se renunțe la masca de protecție, spunea, sâmbătă, prefectul Capitalei, Alin Stoica, după ședința Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti.

Premierul Florin Cîțu recunoaște că s-a produs o confuzie în această privință, provocată de o prevedere publicată oficial într-un ordin al Ministerului Sănătății. „Există o prevedere în Ordinul ministrului sănătății, dar cred că este o decizie luată înainte de analiza foarte bine”, a spus Florin Cîțu.

„De la 1 iunie vom discuta acest lucru. Eu cred că se va schimba acest ordin. Deocamdată, cu mască la locul de muncă la interior. Acest ordin va fi modificat, după 1 iunie discutăm de alte modificări”, a punctat șeful executivului.

Întrebat dacă a fost vorba despre o „scăpare”, Florin Cîțu a răspuns că „este posibil”.

Posibilitatea ca la locurile de muncă să se renunțe la mască în interior dacă toți angajații sunt vaccinați fusese luată în discuție de comitetul interministerial care a dezbătut noile măsuri de relaxare. Însă în hotărârea de guvern publicată vineri seara pe tema ridicării unor restricții nu este menționată o astfel de posibilitate.

Editor : Luana PavalucaCitește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.