Lucian Bode: „Nu vorbim de o relaxare totală”Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, afirmă că măsurile adoptate vineri seara de Guvern au în vedere o relaxare prudentă, şi nu una totală.


In articol:


„Astăzi nu vorbim de o relaxare totală, vorbim de o relaxare prudentă şi în continuare îi îndemn pe români să respecte toate măsurile de protecţie sanitară pe care noi le avem încă în vigoare.(…) În continuare vor fi controale acolo unde restricţiile sunt menţinute”, a subliniat ministrul Bode.

În cazul evenimentelor în care participanţii au obligaţia să fie vaccinaţi, ministrul spune că organizatorul evenimentului răspunde de respectarea acestei obligativităţi. Autorităţile- efectivele MAI şi reprezentanţii Ministerului Sănătăţii- au obligaţia să verifice, prin sondaj, dacă respectivii participanţi deţin dovada vaccinării.

Citeste si: Renumitul medic Flavia Groșan ironizează măsurile de relaxare anunțate de președintele României

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, că începând cu 15 mai se vor elimina mai multe restricții anti-COVID.
Astfel, o primă etapă a restricțiilor de relaxare se aplică  din weekend și va include renunțarea la masca de protecție și eliminarea restricțiilor de circulație pe timpul nopții.

Citeste si: Măsuri relaxare 15 mai 2021: Ce restrictii sunt eliminate începând de azi?

Ce măsuri de relaxare au intrat în vigoare de la 15 mai, la nivel național:

  • purtatul măștii nu va mai fi obligatoriu în aer liber, cu excepția piețelor, târgurilor și staţiilor de autobuz
  • se elimină restricțiile de
    circulație pe timp de noapte
  • programul agenților economici revine la normal
  • activitățile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate

Guvernul a adoptat, în şedinţa de vineri seară, o hotărâre privind relaxarea măsurilor de restricție începând cu ziua de sâmbătă, 15 mai. Astfel, se va renunța la masca de protecție în spaţiile deschise şi la restricţiile de circulaţie din timpul nopţii, a transmis Florin Cîțu.

Citeste si: Guvernul a adoptat noile măsuri de relaxare din 15 mai: se elimină masca de protecție și restricțiile din timpul nopții

Premierul Cîţu a transmis, vineri seară, după şedinţa de Guvern, că au fost adoptate măsurile de relaxare care vor intra în vigoare începând cu 15 mai, întrucât va fi modificată Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă.

Noile măsuri de relaxare: se renunță la obligativitatea măştii în spaţii deschise şi vor fi eliminate restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii.

”Se stabileşte programul retaurantelor în intervalul orar 5-24”, a transmis Florin Cîțu.

”Spectacole de tip drive in sunt permise numai dacă ocupantii maşinii sunt membri ai aceleiasi familii sau a cel mult 4 persoane din alte familii”, a mai precizat premierul.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.