Patru evenimente culturale test-pilot care se vor desfășura cu public au fost aprobate de CNSU


Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a stabilit, vineri, organizarea a patru evenimente culturale pilot, cu o limită maximă de 70 % din capacitatea spaţiului.


In articol:


Unul dintre evenimente va avea loc la Opera Naţională Bucureşti, unul la Teatrul Naţional, iar altul la Opera Naţională Cluj-Napoca.

Potrivit CNSU, „ pe durata organizării şi desfăşurării evenimentelor test/pilot în domeniul cultural sunt respectate măsurile de prevenire şi control a infecţiilor Pagina 2 din 2 generate de virusul SARS-CoV-2, prevăzute în metodologia aprobată prin ordinul comun al ministrului Culturii şi ministrului Sănătăţii”.

Astfel, decizia CNSU va fi înaintată tuturor componentelor Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, pentru a putea intra în vigoare acte administrative corespunzătoare.

Patru evenimente culturale test-pilot care se vor desfășura cu public au fost aprobate de CNSU[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Klaus Iohannis a semnat decretele pentru acreditarea mai multor ambasadori români

Evenimentele test/pilot aprobate de CNSU sunt următoarele:

„1. 14 mai 2021, intervalul 19:00-21:00, Libera Musica, eveniment organizat la interior, cu participarea a maxim 70% din capacitatea spaţiului, Organizator: Opera Naţională Bucureşti

2.
15 mai 2021, intervalul 19:00-21:00, Dineu cu Proşti, eveniment organizat la interior, cu participarea a maxim 70% din capacitatea spaţiului, Organizator: Teatrul Naţional Bucureşti

3. 15 mai 2021, intervalul 19:00-21:00, Faust, eveniment organizat la interior, cu participarea a maxim 70% din capacitatea spaţiului, Organizator: Opera Naţională Română Cluj-Napoca

4. 16 mai 2021, intervalul 19:00-21:00, Libera Musica, eveniment organizat la exterior, cu participarea a maxim 70% din capacitatea spaţiului, Organizator: Opera Naţională Bucureşti.
Menţionăm că în eventualitatea unor condiţii meteorologie nefavorabile, evenimentul va fi reprogramat pe data de 22 sau 23 mai 2021”
, potrivit documentului CNSU.

Citeste si: Evenimente private 2021: Câte persoane pot participa la nunţi şi botezuri după 1 iunieCitește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.