Peste 2.000 de rachete au fost lansate din Fâșia Gaza spre Israel. Aproape jumătate, interceptateArmata israeliană a anunțat vineri seară că militanții palestinieni au lansat peste 2.000 de rachete din Fâşia Gaza spre Israel, de la începerea conflictului, în urmă cu câteva zile. Aproape jumătate dintre acesta au fost interceptate de scutul Iron Dome, iar o parte s-au prăbușit în Fâşia Gaza.

„Până (vineri – n.r.) la ora 19.00, de la începutul oprațiunii Gardienii Zidurilor, peste 2.000 de rachete au fost lansate din Fâșia Gaza spre teritoriul Israelului, dintre care aproximativ 350 au căzut în Fâșia Gaza. Sistemul de apărare antiaeriană Iron Dome a interceptat aproape 1.000 de rachete”, a anunțat armata israeliană vineri.

Bilanțul deceselor conflictului reaprins în urmă cu doar câteva zile a ajuns la 127, dintre care 119 palestinieni și 8 israelieni. Printre morți sunt și femei și copii.

Israelul a lansat atacuri aeriene extinse și bombardamente de la sol, vineri, împotriva unei rețele de tuneluri subterane din Gaza, pe fondul atacurilor persistente cu rachete asupra orașelor israeliene.

Editor : B.P.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.