Klaus Iohannis, ședință de urgență la Palatul Cotroceni. Este convocat premierul Cîțu și vicepremieriiPreședintele Klaus Iohannis a convocat o ședință de urgență la Palatul Cotroceni. Potrivit Administrației prezidențiale, întâlnirea are loc la ora 15.00 și tema principală este campania de vaccinare.


In articol:


Conform agendei președintelui, ședința de lucru cu premierul României și membri ai Guvernului are loc la ora 15.00 pe tema campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

La ședința de la Palatul Cotroceni vor participa, potrivit site-ului  presidency.ro, prim-ministrul României, Florin Cîțu, Viceprim-ministrul Dan Barna, Viceprim-ministrul Hunor

Kelemen, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novák, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, și secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu

Citeste si: Avertisment OMS: „Pandemia este departe de a se termina. Nu se va încheia până nu se va încheia peste tot”

Care sunt pragurile de vaccinare anunțate de Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a anunțat zilele trecute  un calendar cu măsuri de relaxare pentru această vară, „condiționat de rata de incidență și gradul de vaccinare”. Țintele de vaccinare precizate de Iohannis sunt 5 milioane de persoane la 1 iunie, 6 milioane la 1 iulie și 7 milioane la 1 august.

„Vom avea o relaxare pas cu pas, care să ne permită să reluăm multe activități și să nu ne expună pericolului revenirii pandemiei în forță.

De la 1 iunie, va crește și capacitatea de cazare, precum și cea de servire în restaurante. Nunți, botezuri, mese festive vor putea fi organizate în aer liber, începând cu 1 iunie, cu maximum 70 de persoane, iar în interior cu 50. Se elimină aceste limitări dacă toți participanții sunt vaccinați, același lucru fiind valabil și în cazul sălilor de sport”, a declarat șeful statului pe data de 13 mai.

Citeste si: Senatul a respins proiectul de lege care prevede acordarea unei zile libere pentru vaccinare

În privința școlilor, Iohannis a declarat că se aplică în continuare scenariile de până acum, bazate pe rata de incidență, fiind foarte probabil ca anul școlar să se încheie cu toți elevii în școală.

„Dacă vrem să ieșim din pandemie, dacă ne dorim să ne reluăm toate activitățile, trebuie să ne vaccinăm!”, a cerut cu insistență președintele României. 

Câți români s-au vaccinat până în acest moment

Autoritățile sanitare au anunțat pe data de 17 mai că au fost administrate în România, începând cu data de 27 decembrie 2020, un număr total de 6.834.736 doze de vaccin împotriva COVID-19, unui număr de 3.963.176 persoane.

Dintre aceștia, 1.091.616 sunt persoane vaccinate cu 1 doză, iar 2.871.560 persoane vaccinate cu 2 doze.

Citeste si: VIDEO- Ținta de vaccinare ar putea să nu fie atinsă. Centrele, goale
Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.