Prefectul Capitalei, anunț despre revenirea la școală a elevilor. „Masca obligatorie pe o rază de 50 de metri”Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis marţi revenirea elevilor la şcoală cu prezenţă fizică, după cum a anunţat prefectul Capitalei Alin Stoica. Hotărârea intră în vigoare încă de miercuri.


In articol:


Elevii din Capitală se întorc la școală de miercuri, dar cei care nu pot reveni din diverse motive medicale trebuie să beneficieze în continuare de educația online, a declarat prefectul Alin Stoica după şedinţa CMBSU de marți.

Toţi elevii pot participa fizic în şcoli începând de mâine.

Da, copiii care prezintă certificate şi în continuare trebuie să rămână acasă, evident avem cazuri de genul acesta, vor trebui să beneficieze şi ei de educaţie, în continuare înveţe online. Sunt câteva mii de elevi care învaţă online, din diverse motive, medicale sau de altă natură„, a spus prefectul Capitalei.

Citeste si: Nelu Tătaru, despre pandemia de COVID-19: În măsura în care vom avea o imunizare de 50-60% putem spera într-un val uşor

DSP Bucureşti a anunţat marţi că rata de infectare în ultimele 14 zile
este 0,89 la mie.

Obligație fermă: masca obligatorie pe o rază de 50 de metri lângă școală

Pe o rază de 50 de metri, toată lumea care staţionează este obligată să poarte mască, a mai spus Alin Stoica.

Nu trecătorii, ci cei care staţionează pe acea rază, în speţă părinţii care îşi aşteaptă copiii. Sunt regulile care se aplică şi astăzi, pentru că ştim că jumătate dintre copii erau deja în regim fizic şi anume distanţarea între copii, purtarea măştii, dezinfectare spaţiilor, aerisirea claselor, care este
şi ea foarte importantă
„, a explicat prefectul Capitalei.

Citeste si: Cîmpeanu anunță că 3.000 de elevi din țară nu pot fi prezenți fizic la școală din cauza cazurilor comfirmate în clase

Toate obligațiile sunt prevăzute deja în ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii, a precizat oficialul USR-PLUS.

Referitor la câte cazuri de COVID trebuie să apară pentru ca toată unitatea de învăţământ să treacă în sistemul online, prefectul Capitalei a spus: „În principiu trebuie să fie cazuri din mai multe clase pentru

ca toată şcoala să treacă online sau profesori care predau la mai multe clase. Dacă sunt cazuri din aceeaşi clasă, atunci doar acea clasă poată să treacă online, nu este obligată toată şcoala să treacă online”.

Citeste si: Medicul Valeriu Gheorghiță: Vrem să organizăm un maraton al vaccinării pentru copii

Potrivit News.ro, un număr de 157.143 de copii pot participa cu prezenţă fizică în şcoli, 115.575

pot participa online, menţionând că, din motive de infrastructură, cinci unităţi de învăţământ vor continua învăţământul online, respectiv 2.922 de elevi.

Totodată, sunt 43 de elevi confirmaţi pozitiv la infecţia cu noul coronavirus şi 31 de clase sunt suspendate, iar 20 de angajaţi din învăţământ sunt confirmaţi cu COVID-19.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.