Surfer din Australia atacat de un rechin într-o zonă considerată sigură pentru turiștiUn surfer a murit după ce a fost atacat de un rechin în largul coastei de est a Australiei. Bărbatul de 50 de ani practica sportul acvatic la 220 de kilometri nord de Sydney, într-o zonă considerată a fi sigură pentru turiști. Oamenii care se aflau pe plajă au tras victima la mal și i-au acordat primul ajutor până la sosirea medicilor, însă nu a putut fi salvată. 

Brian Wilcox, președintele unei organizații de salvare a vieților omenești din Australia, a declarat că a fost demarată o operațiune cu ajutorul dronelor, pentru a identifica posibile pericole în zonă. La o primă căutare, doi rechini au fost zăriți în apele coastei, susține acesta.

„Este fără precedent. Nu-mi amintesc să fi avut vreodată un atac în această zonă ”, a declarat Wilcox, potrivit ABC News.

Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, naviga la 220 de kilometri nord de Sydney când a fost atacat de un rechin, se arată într-un comunicat al poliției. 

Cei aflați în zonă l-au tras pe bărbat din apă, care a suferit mai multe răni grave. Medicii Serviciului de Ambulanță, care au ajuns la fața locului la scurtă vreme după producerea incidentului, au precizat că bărbatul a fost resuscitat, însă în ciuda eforturilor depuse el a decedat.

Plajele Forster au fost închise, iar poliția a anunțat că va colabora cu autoritățile guvernamentale pentru a identifica specia de rechin.

„Vom demara alte misiuni cu drone în următoarele două zile doar pentru a ne asigura că nu sunt rechini care să pună în pericol vieților oamenilor”, a adăugat Wilcox.

A fost primul atac al unui rechin soldat cu pierderea vieții omenești din Australia, din luna noiembrie, când un alt surfer în vârstă de 55 de ani a fost atacat în apropierea orașului Broome. 

Editor : A.A.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.