Forțele speciale belgiene caută un fost soldat, înarmat cu un lansator de rachete, care l-a amenințat pe virusologul de top al țăriiUnitățile de elită ale poliției belgiene (DSU) caută un fost soldat, puternic înarmat, care a dispărut după ce l-a amenințat în trecut pe virusologul care a condus campania anti-Covid din Belgia, informează BBC.

Bărbatul căutat este un fost instructor militar de tir și l-a amenințat în trecut cu acte de violență pe virusologul Marc Van Ranst, cel care a condus eforturile belgiene în timpul epidemiei de coronavirus.

Marc Van Ranst și familia sa au fost preluați de poliție și transportați într-un loc sigur.

Suspectul căutat ar fi înarmat cu un lansator de rachete, dar și alte arme de foc.

Poliția belgiană cercetează pădurea Dilserbos din apropierea graniței olandeze, după ce o mașină o mașină care i-ar aparține suspectului, în care se aflau arme, a fost văzută în zonă.

Bărbatul căutat este descris ca „un extremist care ar putea fi foarte violent”, cu orientări de extremă dreaptă. Înainte să dispară, el ar fi lăsat scrisori în care spunea că este pregătit de o bătălie mortală cu poliția și că „nu mai putea trăi într-o societatea în care politicienii și virusologii ne-au luat tot”.

Ministrul Justiției, Vincent Van Quickenborne, a declarat pentru televiziunea flamandă că există semne că „este violent și în cursul ultimelor 24 de ore au apărut dovezi potrivit cărora acesta prezintă o amenințare acută”.

Editor : V.M.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.