Incendii de vegetație în Grecia. Autoritățile au evacuat localnicii din mai multe sate aflate în pericolGrecia se confruntă din nou cu incendii puternice de vegetație, iar autoritățile elene au decis să evacueze locuitorii din șase sate aflate în regiunea Corint din sudul țării, la 90 de kilometri de Atena. După evacuarea localnicilor, pompierii încercă să stingă flăcările care au devastat deja o suprafață foarte mare și au produs numeroase pagube materiale. Nu au fost raportate victime, relatează Reuters.

„Aproximativ 300 de persoane au fost evacuate”, a declarat pentru sursa citată purtătorul de cuvânt al poliției, Theodoros Chronopoulos.

Peste 180 de salvatori se luptă cu incendiul, alături de 17 avioane și trei elicoptere.

„Flăcările au devastat o suprafaţă mare în apropiere de satul Skinos. Nu au fost raportate decese, iar în prezent aproximativ 180 de pompieri, 17 avioane şi trei elicoptere participă la operaţiunile de stingere a incendiului”, a precizat purtătorul cuvânt al Pompierilor eleni, Vassilis Vathrakogiannis.

„Acesta este primul incendiu important din 2021, mai multe sate au fost evacuate ca măsură de precauţie”, a mai spus Vassilis Vathrakogiannis.

Editor : A.A.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.