Regina Elisabeta a vizitat noul portavion al Marii Britanii, care-i poartă numele. 3.700 de marinari, pregătiți pentru misiuni


Regina Elisabeta a vizitat noul portavion al Marii Britanii, care îi portă numele, are 65.000 de tone şi se pregăteşte să transporte opt avioane de luptă britanice şi americane. După vizita Majestății Sale, 3.700 de marinari au plecat într-o misiune de 25.000 de mile.

Regina Elisabeta a vizitat sâmbătă noul portavion al ţării, nava care îi poartă numele, HMS Elizabeth. Regina a ajuns cu elicopterul, într-o ţinută roşie, şi a fost întâmpinată de comandantul navei, căpitanul Angus, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Regina Elisabeta a vizitat noul portavion al Marii Britanii. Foto: Profimedia

 Portavionul HMS Elizabeth are 65.000 de tone şi se pregăteşte să transporte opt avioane de luptă britanice şi americane, dar și 250 de puşcaşi marini din SUA.

În total la bord vor fi 3.700 de marinari, pregătiţi pentru o călătorie de 25.000 de mile. Vor vizita 40 de ţări, inclusiv India, Japonia Coreea de Sud şi Singapore.

„Este întotdeauna o emoţie să o întâlneşti pe regină. Este o persoană foarte specială atât pentru naţiune, cât şi pentru Marina Regală. Are o afinitate atât de puternică cu Marina Regală şi pentru noi toţi a fost o plăcere să o avem la bord”, a declarat căpitanul HMS Elizabeth, Angus Essenhigh.

Editor : A.A.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.