Am invitat reprezentanții PSD la sediul ministerului. Le dăm acces la documente încă în lucruMinistrul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță luni, într-un mesaj publicat pe Facebook, că a dat „acces” reprezentanților PSD la documente aflate încă în lucru din PNRR. Ministrul spune că documentul complet cu anexele tehnice va fi finalizat în cursul acestei săptămânii și va fi transmis Comisiei Europene pe 31 mai.

„Facem astăzi un gest de transparență fără precedent, dând acces la documente încă în lucru. Am invitat reprezentanții PSD să le citească la sediul ministerului, fiecare capitol în ultima iterație aflată în lucru cu Comisia Europeană”, scrie ministrul Ghinea.

Acesta a precizat că PNRR în acest moment înseamnă documente de lucru pe capitole aflate în diverse discuții de lucru cu Comisia Europeană.

„Suntem în faza de lucru de dinaintea finalizării. Așa cum am explicat deja în mai multe comunicate de presă, MIPE dezvoltă componentele împreună cu ministerele de linie, avem discuții cu Comisia Europeană, primim comentarii, lămurim ce e de lămurit, negociem ce e de negociat și revenim cu o nouă iterație. Tot acest proces are ca scop ca la momentul trimiterii OFICIALE să avem un document matur. Niciun alt stat membru al UE nu a publicat documente de lucru”, transmite Cristian Ghinea.

Ministrul spune că Planul Național de Redresare și Reziliență va fi finalizat în această săptămână.

„Componentele extinse și anexele tehnice vor fi finalizate în cursul acestei săptămâni. Cele mai multe state UE care au depus deja planul lor au ales să nu publice variantele extinse ale componentelor nici măcar după depunerea oficială, au publicat doar sinteze. Stadiul actual al PNRR se găsește în tabelul alăturat, unde am sintetizat etapa de parcurs pentru fiecare capitol. După cum am anunțat, vom depune documentul la 31 mai și acela este momentul în care România are PNRR oficial și de unde va începe etapa formală de evaluare de către Comisie”, mai scrie Ghinea.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Citește și Marcel Ciolacu trimite luni specialiștii PSD la sediul ministerului condus de Cristian Ghinea, ca să vadă PNRR în detaliu

Editor : R.K.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.