Ion Țiriac pregătește marea lovitură a anului în România! Ilie Năstase a confirmat planul miliardarului  • Liga 1: CFR Cluj-FCSB, marţi, 20:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: Univ. Craiova-Academica, miercuri, 18:30, Digi Sport 1

Ilie Năstase (74 de ani) a confirmat proiectul bunului său prieten.

Concret, Țiriac și-a propus să construiască o arenă sportivă, de cinci stele, din resursele proprii, cum nu există acum în țara noastră, dar nici prin alte capitale de top ale lumii. 

”Nasty” a spus că grandiosul proiect se va construi la Otopeni, acolo unde Țiriac deține deja un teren și unde deja a construit un patinoar. Apropierea de Aeroportul Henri Coandă, dar și de stația de tren care face legătura cu Gara de Nord reprezintă atuuri importante în realizarea proiectului.

Mai mult, în jurul noii arene, Țiriac intenționează să pună bazele și unei Academii de Tenis, susține playsport.ro.

Ion Țiriac e dur: „Am ajuns la coada Europei, dacă nu la coada mondială!” Ce l-a indignat pe omul de afaceri

Nu ai fost niciodată într-un safari? Nici noi. Dar aducem Africa la tine, azi de la 20:10. Hai în Digi Online să vezi Un safari de neuitat, pe Digi Animal World!

Ion Țiriac, actual președinte al FR de Tenis și fost șef al COSR, trage un semnal de alarmă în privința situației în care a ajuns sportul românesc.

Omul de afaceri  susține că sportul românesc susține că dezinteresul afișat de autorități a făcut ca România să nu mai impresioneze la competițiile europene și mondiale.

România mai are doar câteva insule de prosperitate în sportul mondial, iar până ieri se calificaseră la JO de la Tokyo 66 de sportivi. Lotul tricolor nu va include însă echipa feminină de gimnastică, o forță altădată pe plan mondial, dar nici naționala feminină de handbal.

Ion Țiriac: „Sportul e zero în România!”

„Sportul, în ziua de azi, e zero în România. Dacă sportul are un buget egal cu zero, e ca și cum n-am exista. Fără sport, nu știu unde ne ducem. Dintr-o țară care era în primele 10 în 2000 și putea sta la masă cu toată lumea, am ajuns, ca în alte domenii, la coada Europei, dacă nu la coada mondială!

Sportul n-are legătură doar cu datul cu piciorul în minge, are legătură cu sănătatea, cu educația. Ministerul Sănătății, Ministerul Educației și MTS ar trebui să fie împreună și să se gândească la acest tineret care nu numai că nu știe să mai fugă, dar nu știe să mai meargă!

Nu mai avem condiții. Nu spun doar de sportul olimpic sau de sportul de performanță, ci și de sportul de masă, care la noi nu mai există. Am spus întotdeaua. Nu absolut tot din perioada comunistă a fost rău. În perioada aia, tânărul era obligat să facă sport”, a declarat Țiriac, pentru GSP.ro.

  • În 1984, la Los Angeles, România a ocupat locul 2 în clasamentul pe medalii, cea mai bună clasare din istoria participării la Jocurile Olimpice
  • 53 de medalii au cucerit tricolorii la ediția din Los Angeles: 20 de aur, 16 de argint, 17 de bronz
  • Vedeta Jocurilor a fost Ecaterina Szabo, cu cele mai multe medalii cucerite la gimnastică artisticî, patru de aur și una de argint

Etichete: ion tiriac , ilie nastase , plan ion tiriac , academie tenis ion tiriacCitește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.