Premierul Florin Cîțu, avertisment despre un posibil val 4 al pandemiei

[ad_1]

Premierul Florin Cîțu a lansat luni un avertisment cu privire la riscurile unui posibil val 4 al pandemiei, în contextul scăderii interesului românilor pentru vaccinare.


In articol:


Premierul Florin Cîțu a organizat, luni după-amiază, o videoconferință cu prefecții din țară pentru impulsionarea campaniei de vaccinare, aflate într-un moment de frânare. Vaccinul

trebuie adus mai aproape de oameni, a precizat premierul României. 

Avem rezultate bune dacă ne uităm la zonele urbane, dar în zona rurală rezultatele nu sunt aşa de bune„, a spus prim-ministrul Florin Cîțu, care le-a cerut autorităţilor locale să găsească soluții astfel încât vaccinul împotriva COVID-19  să fie disponibil tuturor românilor.

Citeste si: Românii vor plăti din buzunarul lor vaccinul anti-COVID. „Numai persoanele vulnerabile vor fi vaccinate gratuit”

Florin Cîțu: Să ne asigurăm că nu avem infectări cu tulpini din India sau Anglia 

Premierul a dat glas unei îngrijorări cu privire la riscul infectărilor cu noile tulpini de coronavirus, în condițiile în care campania de vaccinare trece printr-un moment mai 

A venit momentul de care știam, în care trebuie să depunem și mai mult efort pentru a impulsiona campania de vaccinare.
Avem rezultate bune în ceea ce privește pandemia, asta înseamnă că a funcționat campania de vaccinare. dar vreau să ne asigurăm că reducem la minim șansele unui al patrulea val. Vreau să ne asigurăm că oamenii sunt vaccinați ca să nu avem infectări cu alte tulpini, din India, Anglia și așa mai departe
„, a declarat premierul în debutul videoconferinței cu prefecții.

Citeste si: Raportul care schimbă tot ce ştiam despre COVID-19

Valeriu Gheorghiță: Riscăm un val patru care s-ar putea să fie destul de important 

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță a subliniat că virusul SARS Cov-2 circulă în continuare în România şi dacă nu ne vom vaccin vom risca să ajungem la un val patru al pandemiei „destul de important”.

“Trebuie să înţelegem că virusul este în continuare circulant şi dacă nu consolidăm acest răspuns favorabil prin vaccinare, riscăm într-adevăr o recrudescenţă a cazurilor şi un val patru care s-ar putea să fie destul de important.

Şi vedem ce s-a întâmplat cu valul trei, am ajuns la capacitatea maximă în secţiile de terapie intensivă, este păcat pentru că în momentul de faţă COVID-19 este o boală prevenibilă prin vaccinare. În momentul în care ai cel puţin un vaccin, avem patru, este păcat să nu beneficiem de vaccinare tocmai pentru a evita alte decese, alte drame, restricţii”, a mai adăugat medicul Valeriu Gheorghiță.

[ad_2]

Citește mai mult..