Terapia cu oxigen de la Kinetic Performance poate ajuta recuperarea după Covid!



La început, pandemia de Coronavirus ne-a speriat pe toți și ne-a făcut să gândim negativ. Schemele de tratament nu funcționau în toate cazurile, informațiile se schimbau zilnic sau la câteva zile și astfel nu știam cum ne putem proteja mai bine. Fiind o situație complet nouă, era de așteptat ca și informațiile să se schimbe destul de des.

Din fericire, nu a durat foarte mult până s-au analizat informațiile disponibile și am știut cum ne putem proteja, iar medicii și-au dat seama care sunt cele mai eficiente metode de tratament. Cu toate acestea, riscul de a ne infecta încă există, iar pacienții care au avut Covid-19 spun că nu se aseamănă cu vreo altă boală.

Noul Coronavirus nu este periculos doar din punct de vedere al perioadei în care se manifestă in organism, ci și din cauza sechelelor pe care le produce.

Partea și mai proastă este că nu produce pagube doar persoanelor slăbite: sunt foarte mulți tineri, chiar și sportivi care au fost destul de afectați de Covid-19 și care au nevoie de recuperare. Cele mai grave sechele sunt cele de la nivelul plămânilor și inimii. Astfel, mulți pacienți au plămânii afectați chiar și la câteva luni după vindecare și simplul mers îi poate obosi foarte mult.

Citeste si: Veste bună pentru români. O nouă tranșă de vaccin anti-COVID Pfizer sosește în țară

Este foarte important ca pacienții să
fie monitorizați permanent pentru a primi cele mai bune îngrijiri și pentru a avea șansa de a se recupera în procent cât mai mare. Pe lângă tratamentele clasice, rezultate foarte bune în recuperare se obțin cu ajutorul oxigenoterapiei hiperbară, cunoscută și sub denumirea de terapie cu oxigen. Aceasta nu este nouă, ci a fost folosită cu succes în ultimii zeci de ani pentru recuperarea pacienților cu diverse afecțiuni și chiar și după intervenții chirurgicale.

Cel mai mare avantaj al terapiei cu oxigen este timpul redus de vindecare, datorită faptului ca inflamația este combătută cu succes. Terapia cu oxigen se poate folosi cu succes în numeroase cazuri, printre care: vindecarea fracturilor, vindecarea leziunilor de țesut moale, ameliorarea afecțiunilor cartilajelor, reducerea hipoxiei locale, reducerea formării de țesut cicatricial, reducerea inflamației și edemului și altele.

Citeste si: Coronavirus: Peste 3,4 milioane de persoane au murit din cauza pandemiei în întreaga lume de la finalul anului 2019

Principalele afecțiuni ce pot fi ameliorate și

chiar tratate cu ajutorul terapiei cu oxigen sunt: afecțiuni ale sistemului nervos, anumite tipuri de dureri cronice, afecțiuni ale sistemului digestiv, afecțiuni ale sistemului muscular, afecțiuni ale pielii, afecțiuni ale aparatului circulator, terapie pre și postoperatorie. Dacă îți dorești să ameliorezi anumite afecțiuni, poți încerca o terapie cu oxigen de la Kinetic Performance.

Spuneam mai devreme că această terapie poate ajuta pacienții care au rămas cu sechele în urma Covid-19 și îți vom spune pe scurt cum acționează.

În primul rând, așa cum probabil știi deja, Coronavirusul determină o inflamație exagerată în organism, în special inflamarea plămânilor, de aici și problemele care apar chiar și când pacienții merg câțiva pași. Aportul mare de oxigen din timpul terapiei va intra în organism și va ajuta celulele să se regenereze la o viteză mult mai mare. Astfel, pacienții vor observa îmbunătățiri de la ședință la ședință: vor respira mai ușor, vor putea păși mai ușor și se vor simți mai bine, per total.

Citeste si: Ce se întâmplă dacă va crește din nou incidența cazurilor de COVID-19. Riscăm introducerea de noi restricții?

Un alt aspect benefic este cel legat de recuperarea gustului și mirosului. Pacienții care au suferit de Covid-19, chiar și cei cu forme ușoare, își pierd gustul și mirosul pe parcursul bolii, iar unii nu își recapătă aceste simțuri complet nici la câteva săptămâni sau luni după vindecare. Terapia cu oxigen stimulează neurogeneza, adică formarea de noi celule nervoase și astfel gustul și mirosul vor fi recăpătate într-un timp rezonabil.

În final, trebuie să menționăm și că toate pachetele de terapie cu oxigen de la Kinetic Performance beneficiază de 20% reducere. Tu știai despre această terapie?



Citește mai mult..