Așa s-a călit Ianis Hagi în Italia: ”Jucam cu febră musculară, îmi spuneau că trebuie să fiu obosit!”

[ad_1]

  • Liga 1: CFR Cluj-FCSB, marţi, 20:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: Univ. Craiova-Academica, miercuri, 18:30, Digi Sport 1

A ajuns în Serie A când nu împlinise 17 ani, iar formația viola achitase 2 milioane de euro pentru puștiul care se remarcase în Liga 1.

Însă Ianis nu a prins prea multe meciuri, deși a debutat repede într-o partidă din octombrie. Dar a mărturisit cât de bine i-a prins experiența din fotbalul italian.

”La Fiorentina m-am maturizat, nu mai eram cu familia, am plecat de acasă prima oară, era altă lume, totul diferit și mental și fizic. Eram foarte slab, trebuia să pun masă musculară, făceam sală de 6 ori pe săptămână.

Jucam cu febră musculară de fiecare dată la Primavera, iar ei îmi spuneau că trebuie să joci obosit ca să reziști la dificultăți. Mi-am dorit foarte mult mutarea, tata voia să mă țină încă un an, eu am insistat să merg.

Ianis Hagi: ”Eram într-un vestiar cu 15-16 internaționali

Eram într-un vestiar cu 15-16 internaționali, cu Ilicic, cu Zarate, am învățat extrem de mult, m-am intors pregătit, aveam forță să duc 90 de minute.

M-am dus la Fiorentina cu ideea de a juca, am făcut un cantonament extrem de bun, am discutat cu antrenorul, cu directorul sportiv, dar s-a complicat situația pe parcurs, echipa nu era în primele 6.

Mi-a fost greu, nu jucam deloc. Dar aveam 17 ani și așteptam momentul meu. Mă antrenam ca și cum aș fi jucat titular. În amicale la fel. M-am întors în țară și apoi am fost cel mai bun jucător din playoff.

Tata m-a văzut atunci la un amical cu tineret, mi-a zis că fizic sunt superbine, m-a întrebat ce program am făcut ca să-l implementeze la academie”, a declarat Ianis Hagi la emisiunea Digi Sport Special. 

Etichete: ianis hagi , ianis hagi fiorentina , ianis hagi serie a , mauro zarate

[ad_2]

Citește mai mult..