Când va fi gata primul spital din România cu finanțare PNRR? Anunțul PremieruluiPremierul Florin Cîţu a afirmat că primul spital cu finanțare PNRR va gata în 2023-2024. Acesta a mai precizat că niciun spital de stat nu a fost construit în ultimii treizeci de ani și că partea bună a PNRR ar fi că „te ţine foarte conectat”.


In articol:


„Poţi să construieşti o anumită aripă sau o componentă a unui spital prin PNRR şi celelalte prin fonduri europene.(…) Spitalele regionale, cele trei, sunt pe altă finanţare. Avem câteva spitale construite până în 2024. Niciun spital de stat nu a fost construit în ultimii treizeci de ani.

Ăsta este unul dintre obiective.(…) Primul spital va fi gata până în 2023-2024 cu finanţare PNRR. Vor fi mai multe, sunt mai multe care intră în acest PNRR. Asta e important”, a afirmat Florin Cîţu, marţi, la un post de Radio.

Florin Cîțu a anunțat că primul spital cu finanțare PNRR va gata în 2023-2024 

Premierul a menționat că PNRR „te ţine conectat” şi există anumite borne care trebuie atinse anual pentru că altfel nu se primesc bani.
Tot el a mai spus că nu numai în România, ci în toată Europa e nevoie de o structură a modului în care sunt cheltuiți banii.

Citeste si: Ce spune Florin Cîţu despre o posibilă creştere a cazurilor de COVID-19 în toamnă?

„Partea bună a PNRR e că te ţine foarte atent, foarte conectat, ai nişte borne pe care trebuie să le atingi în fiecare an altfel nu primeşti bani.
E foarte interesant mecanismul, da, e complicat, e diferit de ceea ce am făcut până acum, dar asta arată că nu numai în România şi cam toată Europa e nevoie de o structură a modului în care banii sunt cheltuiţi de Guvern, ceea ce e ok pentru că un guvern poate să răspundă la modul cum cheltuiesc banii şi trebuie să fie transparent acest proces, această procedură”
, a anunţat Florin Cîţu.

Citeste si: Klaus Iohannis, anunț despre „pașaportul COVID”. „Trebuie să avem grijă să nu ducă la discriminări”Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.