Ce spune Florin Cîţu despre o posibilă creştere a cazurilor de COVID-19 în toamnă?


Premierul Florin Cîţu a declarat că România este pregătită pentru orice scenariu privind pandemia de COVID-19, însă nu crede că va mai fi într-o situaţie ca până acum.


In articol:


Florin Cîţu a afirmat marţi, că a luat legătura cu Ministerul Sănătății și a stabilit ca treptat spitalele COVID să fie eliberate, însă îți dorește o procedură clară ca în cazul în care situaţia se va schimba brusc să se revină în spitalele COVID, a precizat premierul la un post de Radio.

Florin Cîțu:”Suntem pregătiţi pentru acest scenariu, dar eu nu cred că vom mai avea o situaţie ca până acum 

„Am învăţat în acest an cum să reacţionăm mult mai rapid. De exemplu, pregătim şi am vorbit cu Ministerul Sănătăţii, treptat vom elibera acele spitale COVID, dar vreau să avem o procedură clară ca în cazul în care se întâmplă ceva să putem să revenim cu spitalele COVID rapid, să nu avem o problemă ca în iarnă când trebuia să mă duc de fiecare dată să zic.”
, a afirmat premierul.

Ce spune Florin Cîţu despre o posibilă creştere a cazurilor de COVID-19 în toamnă?[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Medicul Alexandru Rafila: S-ar putea să asistăm la un nou val al pandemiei..

Premierul a fost chestionat în legătură cu pregătirea autorităților în cazul în care numărul de cazuri COVID va crește în toamnă. Acesta a spus că suntem pregătiți și pentru acest scenariu și nu crede că va mai fi aceeași situație ca anul trecut, adăugând că vaccinarea a funcționat în acest sens.

  „Suntem pregătiţi pentru acest scenariu, dar eu nu cred că vom mai avea o situaţie ca până acum. S-ar putea să mai fie perioade, asta nu neg, dar ceea ce am văzut până acum… Anul trecut în vară uşor, uşor creştea numărul de persoane la ATI. Noi am avut o creştere. Acum este prima perioadă când avem o scădere şi venim de la 1.600 la 600 de persoane. Eu zic că vaccinarea a funcţionat, dar ne vedem şi în septembrie. Este singura soluţie pentru a ieşi din pandemie”.

Citeste si: Klaus Iohannis, anunț despre „pașaportul COVID”. „Trebuie să avem grijă să nu ducă la discriminări”Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.