Compania Pfizer va testa un vaccin pneumocic împreună cu o a treia doză de vaccin anti-COVID


Pfizer a transmis, luni, că testează în cadrul unui studiu, folosirea unui vaccin pneumocic împreună cu o a treia doză de vaccin Pfizer împotriva COVID-19, la cei cu vârste de peste 65 de ani, informează Reuters.


In articol:


Acest studiu are ca obiectiv principal testarea combinației celor două vaccinuri și dacă aceasta este sigură, dar și reacția sistemului imunitar după administrarea unui vaccin pneumococic la vaccinul pentru Covid-19, conform Pfizer.

Pfizer dorește testarea unui vaccin pneumocic împreună cu o a treia doză de vaccin anti-COVID la persoanele de peste 65 de ani

Potrivit compnaiei Pfizer, vaccinul pneumococic 20vPnC a fost dezvoltat pentru protejarea adulţilor contra 20 de serotipuri responsabile de majoritatea bolilor pneumoccocice invazive şi pneumonie.

Compania Pfizer va testa un vaccin pneumocic împreună cu o a treia doză de vaccin anti-COVID[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Klaus Iohannis, anunț despre „pașaportul COVID”. „Trebuie să avem grijă să nu ducă la discriminări”

Astfel, studiul privind cele două vaccinuri va implica 600 de adulţi care vor fi aleși din
studiul pentru vaccinul anti-COVID-19, după ce acestora le-a fost administrată o a doua doză de vaccin cu cel puţin şase luni înainte ca studiul să fie efectuat.

Datorită experienței cu vaccinurile împotriva Covid-19, Centrul SUA pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor a precizat că vaccinurile COVID-19 şi alte vaccinuri pot fi administrate simultan sau în aceeaşi zi.

Citeste si: Românii vor plăti din buzunarul lor vaccinul anti-COVID. „Numai persoanele vulnerabile vor fi vaccinate gratuit”

Anul trecut în decembrie, Administraţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA)

a fost de acord să analizeze o cerere a companiei Pfizer de licenţă pentru administrarea vaccinului 20vPnC la adulţi cu vârste de peste 18 ani, stabilind o dată pentru luna iunie. Însă, după doar două luni, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a autorizat introducerea pe piaţă a 20vPnC.



Citește mai mult..