Deranj maxim pentru șoferii și călătorii bucureșteni. A început modernizarea liniilor de tramvai


Primăria București a anunțat marți, 25 mai 2021, că a început modernizarea liniilor de tramvai pe bulevardul Vasile Milea. Marți a fost deranj maxim pentru șoferi dar și călători, care nu au știut de restricțiile de circulație.


In articol:


Marți, 25 mai 2021, Primăria Municipiului București (PMB), a transmis prin cadrul unui comunicat faptul că au început lucrările de modernizare pentru un tronson de circa 1,1 kilometri de linie de tramvai pe bulevardul Vasile Milea.

Este vorba despre tronsonul cuprins între Bvd. Timişoara şi accesul în benzinăria OMV dinspre Pasajul suprateran Basarab, pe care circulă tramvaiele 1 și 10.

Potrivit PMB, în cadrul proiectului se vor executa următoarele lucrări: refacerea infrastructurii şi suprastructurii căii de rulare – înlocuire traverse, şine, prinderi, amortizoare de zgomote şi vibraţii, înlocuirea stâlpilor de susţinere a reţelei de contact, înlocuirea firelor de la reţeaua de contact, inclusiv elementele de susţinere, refacerea peroanelor de pe tronson cu respectarea standardelor şi normelor în vigoare, lucrări de reabilitare la pasajul subteran pietonal, lucrări la iluminatul public.

Citeste si: MAȘINĂ PE LINIA DE TRAMVAI DIN CAUZA GPS-ULUI

Primăria Capitalei va achiziționa 100 de tramvaie noi

Vești bune din partea Primăriei Capitalei. Instituția a anunțat recent modernizarea transportului public din București și achiziționarea a 100 de tramvaie noi. Problema este că noile tramvaie vor circula pe aceeași cale de rulare veche și depășită de zeci de ani.

Reabilitarea unui kilometru de linie costă în jur de 7 milioane de euro, spune primăria. În București ar fi nevoie de 150 km linie de tramvai, iar peste 50 de km au nevoie de o modernizare urgentă.

Lucrările de la linia de tramvai i-au luat prin surprindere pe bucureșteni, care au așteptat degeaba în stațiile de tramvai. Liniile navetă 610 introduse de STB au avut, de asemenea, întârzieri mari din cauza traficului.

Ploaia căzută în cursul dimineții i-a determinat pe mulți bucureșteni să iasă cu mașinile, ceea ce a dus la blocaje majore în trafic.

Citeste si: O mamă și trei copii, la un pas să fie spulberați de un tramvai pe trecerea de pietoni (VIDEO)

Ce linii STB vor fi suspendate[Sursa foto: stb.ro]

Ce trebuie să știe bucureștenii. Liniile care vor fi suspendate

STB a comunicat din 22 mai modificările de trasee pentru sectorul intrat în reabilitare. Astfel, începând de marți, 25.05.2021,

au intrat în vigoare următoarele modificări:

Linia 1 va funcționa între terminalele „Romprim” și „Banu Manta”, în ambele sensuri, pe următorul traseu: Șos. Olteniței, Calea Văcărești, Șos. Mihai Bravu, Șos. Ștefan cel Mare, Bd. Iancu de Hunedoara, Șos. Nicolae Titulescu, Bd. Banu Manta.

Linia 10 va funcționa între terminalele „Romprim” și „Șura Mare”, pe traseul: Șos. Olteniței, Str. Șura Mare, cu întoarcere pe Șos. Giurgiului, Șos.

Olteniței.

Linia 19 va funcționa pe traseul actual între „Complex Comercial Titan” și „Piața Eroii Revoluției”, apoi pe un traseu prelungit în ambele sensuri, pe Șos. Giurgiului, Str. Anghel Alexandru, Str. Zețarilor, până la capătul de linie „Zețarilor”.

Liniile 11 și 35 vor fi suspendate.

Preluarea fluxurilor de călători de pe tronsonul respectiv va fi asigurată de autobuzele liniei navetă 610, care vor circula între terminalele „Banu Manta” și „Șura Mare”, pe următorul traseu: terminal „Șura Mare”, Șos. Giurgiului, Piața Eroii Revoluției, Șos. Viilor, Str. Dr. Constantin Istrati, Șos. Progresului, Str. Răzoare, Șos. Panduri, Bd. Geniului, Bd. Timișoara, Bd. General Vasile Milea, Șos. Orhideelor, Bd. Dinicu Golescu, Piața Gării de Nord, Calea Griviței, Bd. Nicolae Titulescu, Bd. Banu Manta, Str. Dr. Iacob Felix, Bd. Nicolae Titulescu (stația „Banu Manta”), cu întoarcere pe Bd. Nicolae Titulescu, Calea Griviței, Piața Gării de Nord, Bd. Dinicu Golescu, Șos. Orhideelor, Bd. General Vasile Milea, Bd. Timișoara, Șos. Progresului, Str. Dr. Constantin Istrati, Șos. Viilor, Piața Eroii Revoluției, Șos. Olteniței, terminal „Șura Mare”.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.