Primăria Capitalei a început modernizarea liniei de tramvai pe B-dul Vasile Milea

[ad_1]

Primăria Capitalei anunţă demararea lucrărilor de modernizare pentru un tronson de 1,1 km cale dublă a liniei de tramvai de pe B-dul. Vasile Milea, pe care circulă tramvaiele 1 şi 10.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului București, este vorba despre tronsonul cuprins între bd. Timişoara şi accesul în benzinăria OMV dinspre Pasajul suprateran Basarab.

Primăria a predat, marţi, amplasamentul către S.C. Urban Profile Grele S.R.L., câştigătorul procedurii de achiziţie publică, urmând să emită şi ordinul de începere a lucrărilor.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, valoarea totală a lucrărilor fiind de 28.056.510,21 lei.

Potrivit PMB, în cadrul proiectului se vor executa următoarele lucrări: refacerea infrastructurii şi suprastructurii căii de rulare – înlocuire traverse, şine, prinderi, amortizoare de zgomote şi vibraţii, înlocuirea stâlpilor de susţinere a reţelei de contact, înlocuirea firelor de la reţeaua de contact, inclusiv elementele de susţinere, refacerea peroanelor de pe tronson cu respectarea standardelor şi normelor în vigoare, lucrări de reabilitare la pasajul subteran pietonal, lucrări la iluminatul public.

„Obiectivul general al proiectului este reducerea emisiilor de CO2 generate de transportul rutier motorizat cu 613 tone/an, îmbunătăţirea eficienţei transportului public de călători, a frecvenţei şi a timpilor de parcurs, precum şi a accesibilităţii”, se menţionează în comunicat.

Editor : I.C

[ad_2]

Citește mai mult..