„Acești oameni răi au renunțat la bun-simț și moralitate”Aleksandr Lukașenko a vorbit pentru prima oară despre deturnarea cursei Ryanair pentru arestarea disidentului Roman Protasevici. Liderul din Belarus a acuzat Occidentul că „folosește acest moment” ca diversiune pentru a purta „un război hibrid” împotriva lui, relatează Reuters.

Lukașenko s-a justificat spunând că a acționat în concordanță cu normele și regulile internaționale dar că „oamenii răi” încearcă să se folosească de acest episod pentru a-l submina.

„Așa cum am prezis, oamenii răi care ne atacă din afara și din interiorul țării și-au schimbat metoda de atac asupra statului nostru”, a declarat Lukașenko în fața parlamentului de la Minsk.

„Acești oameni răi au depășit multe linii roșii și au renunțat la orice formă de bun-simț sau moralitate umană”, a continuat el.

Deturnarea cursei Ryanair de către autoritățile din Belarus pentru arestarea disidentului Roman Protasevici a produs un val de indignare în toată lumea occidentală și a dus la noi sancțiuni împotiva regimului Lukașenko, supranumit și ultimul dictator al Europei.

Anterior, mai multe companii aeriene europene și nu numai au anunțat că vor evita spațiul aerian al Belarusului, iar Uniunea Europeană a recomandat, de asemenea, evitarea acestuia de către aeronavele care tranzitează Europa.

De asemenea, compania aeriană de stat a Belarusului, Belavia a primit interdicție de a mai intra în spațiul aerian al statelor membre UE.

Citiți și: Primele imagini din detenție cu iubita lui Protasevici. Mama tinerei: Se leagănă de parcă i-ar fi frică să nu uite ceva

Editor : Adrian DumitruCitește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.