Noi reguli pentru intrarea în Ungaria. Le vor aplica doar persoanele imunizate anti-Coronavirus


Ungarii au anunțat că au revizuit condiţiile de intrare pe teritoriul său. Măsurile îi vizează pe oamenii vaccinaţi anti-Coronavirus.


In articol:


Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că autorităţile ungare au revizuit condiţiile de intrare în Ungaria, în contextul pandemiei de COVID-19.

Citeste si: VIDEO -Români în Israel: Blocuri întregi și mașini distruse de atacuri

Ce au transmis reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe


„Astfel, în prezent, cetăţenii români care deţin un certificat de vaccinare împotriva COVID–19 eliberat de autorităţile competente din România, care atestă efectuarea schemei complete de vaccinare, respectiv a celor două doze (în cazul unui vaccin efectuat în două doze) sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat în doză unică), pot intra pe teritoriul Ungariei, fiind exceptaţi de la măsura carantinei sau de la prezentarea unui test molecular tip PCR sau antigen cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2.
Documentul care atestă efectuarea vaccinării trebuie să fie redactat în limba română şi în limba engleză (document bilingv), să fie eliberat de centrul de vaccinare din România, fără a mai fi necesară îndeplinirea altei formalităţi”,
precizează MAE.

Citeste si: Descoperire ŞOC la granita României: 62 de cetăţeni străini încercau să treacă ilegal frontiera

MAE a declarat că toate celelalte condiţii de intrare în Ungaria rămân în vigoare şi pot fi consultate la pagina de internet: http://www.mae.ro/node/51934.

Noi reguli pentru persoanele vaccinate anti-Covid care pășesc în Ungaria.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si:
VIDEO -Adeverința verde, pașaportul european pentru cei imuni la COVID

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: www.mae.ro, http://budapesta.mae.ro/ şi reaminteşte că cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al Ambasadei României la Budapesta: +36 30 535 69 12.

Citeste si: Tara din Uniunea Europeana care va introduce propriul pasaport de vaccinare pentru turisti! Iata cand va intra in vigoare!

Citeste si: S-au închis granițele! Țara în care șoferii români de TIR sunt blocați. Sfaturile MAECitește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.