Programa pentru Evaluarea Nationala 2021 la Limba și literatura maternă


Programă pentru limba maternă de la Evaluarea Națională de clasa a VIII-a a fost publicată în Monitorul Oficial nr 125 bis. Astfel elevii de clasa a VIII-a vor susține examenul final după o programă care va fi modificată de către Ministerul Educației.


In articol:


Probele scrise de la Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a au loc în acest an pe 22 și 24, 25 iunie, potrivit calendarului oficial.

„Tematica de examen va fi stabilita, adaptata, corelata cu realitatile acestui an. Nu are niciun sens sa negam faptul ca in educatie au fost pierderi.

Important este sa identificam corect acele pierderi si sa compensam prin actiuni remediale”, a declarat ministrul Educației.

Ministerul Educației a publicat programa pentru Evaluarea Națională 2021 la limba maternă pentru elevii aparținând minorităților naționale, care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Citeste si: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „94.000 de elevi cu vârsta cuprinsă între 16 şi 19 ani, vaccinaţi”

Programa pentru Evaluarea Nationala 2021 la Limba și literatura maternă[Sursa foto: Captură: edupedu.ro]

Citeste si: Programa pentru Evaluarea Națională 2021 la Limba și literatura română

Calendar Evaluarea Națională 2021

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a transmis ca programa pentru Evaluarea Nationala 2021 va fi „adaptata conform realitatii acestui an”.

Totodată, testele de antrenament pentru examenele de Limba și literatura română, Matematică și Limba și literatura maternă susținute de elevii de clasa a VIII-a, seturile 12 și 13, au fost publicate luni, 24 mai.

Noile modele de subiecte pentru Evaluarea Națională vin cu modificări mai ales la nivelul cerințelor la Limba și literatura română.

Citeste si: Programa pentru Bacalaureat 2021 la Limba și literatura maternă
Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.