România a fost zguduită de cel mai puternic cutremur din acest anÎn noaptea de marți spre miercuri, România a fost zguduită de cel mai puternic cutremur din acest an, un seism de 4,7 grade pe scara Richter.


In articol:


Cutremurul a fost resimțit și în Capitală

Cutremur în România, noaptea trecută. Un cutremur cu magnitudinea de 4,7 grade pe scara Richter a avut loc în zona Vrancea, în noaptea de marți spre miercuri, la ora 00:30, conform INFP.

Cutremurul a avut loc la adâncimea de 131 km și s-a resimțit și în București.

Citeste si: Ce trebuie să faci în caz de cutremur. Sfaturi utile pentru a te proteja

Potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului, cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 72km E de Brasov, 75km NE de Ploiesti, 118km V de Braila, 119km S de Bacau, 119km V de Galati, 126km N de Bucuresti, 150km NE de Pitesti, 187km E de Sibiu, 191km N de Ruse, 199km SV de
Iasi.

Citeste si: Cutremur în România, duminică dimineață. Ce magnitudine a avut

Avertisment de la ISU București-Ilfov

Cutremurul s-a resimțit nu doar în Capitală, ci și în orașele Brăila, Galați sau Ploiești, în special la etajele superioare ale blocurilor turn. Cei de ISU București-Ilfov îndeamnă la caml în astfel de momente.

Cel mai puternic cutremur din 2021

În luna mai 2021 s-au produs cinci seisme cu magnitudini de peste 2,2 grade. De la începutul anului, în România au avut loc 110 cutremure cuprinse între 2 şi 4,7 pe Richter, cele mai multe în zona seismică Vrancea.

Citeste si:  44 ani de la cutremurul din 1977. Povestea unei tragedii care a zguduit România

Anul trecut, cel mai puternic seism s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe Richter.

Cutremur în RomâniaCitește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.