Șapte cetățeni din Bacău au dispărut în aceeași ziPolițiștii și jandarmii din Bacău au fost sesizați cu privire la dispariția a șapte persoane într-o singură zi. Potrivit autorităților, toate persoanele au plecat voluntar, fiind găsite în urma căutărilor.

„La data de 25 mai, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Bacău au fost sesizaţi prin 112, de către un bărbat de 66 de ani, din Bacău, despre faptul că, fiul său, de 13 ani, a plecat voluntar de la şcoală şi nu a mai revenit nici la unitatea de învăţământ şi nici la domiciliu. La faţa locului, s-a deplasat echipa operativă din cadrul Secţiei 1 Poliţie Bacău, care a desfăşurat activităţi specifice, minorul fiind identificat pe strada Carpaţi din localitate.

La aceeaşi dată, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către o femeie, din comuna Valea Seacă, despre faptul că, în seara de 24 mai a.c., fiica ei, în vârstă de 14 ani, a plecat voluntar de la locuinţa de domiciliu şi nu a mai revenit. Minora a fost depistată în judeţul Neamţ de către poliţişti, care au condus-o la limita judeţului unde a fost preluată de către poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni.

5 minori dispăruți în aceeași zi

În jurul orei 19:50, poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni au fost sesizaţi prin apel S.N.U.A.U 112 de către un bărbat, de 54 de ani, din localitate cu privire la faptul că fiica sa minoră, de 13 ani, împreună cu o prietenă de aceeaşi vârstă, din aceeaşi localitate, au fost văzute urcând în interiorul unei maşini cu numere de înmatriculare străine, după terminarea cursurilor, iar, ulterior, acestea au plecat într-o direcţie necunoscută.

La nivelul Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni s-a constituit o echipă operativă care a efectuat verificări, cele două minore fiind depistate pe raza comunei Răcăciuni şi conduse la sediul poliţiei pentru audieri. Acestea au declarat faptul că au plecat de bună voie împreună cu prietenii lor, iar, pe toata durata cât au lipsit de la domiciliu, nu au comis şi nici nu au fost victimele vreunei infracţiuni. Cele două minore au fost predate părinţilor.

În jurul orei 18.30, poliţiştii din Moineşti au fost sesizaţi prin SNUAU 112, de către un bărbat, de 34 de ani, din judeţul Neamţ, despre faptul că fiica sa, de 16 ani, a plecat voluntar de la domiciliu şi că s-ar afla în comuna Bereşti-Tazlău, la un prieten. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Moineşti, care, în urma verificărilor efectuate, au identificat minora în cauză la domiciliul unui tânăr, de 19 ani, din comuna Bereşti-Tazlău, aceştia cunoscându-se anterior în judeţul Neamţ, unde tânărul ar fi lucrat ca zilier.

La ora 22.00 Secţia 2 Poliţie Bacău a fost sesizată, prin S.N.U.A.U. 112, de către o femeie, în vârstă de 35 de ani, din municipiul Bacău, cu privire la faptul că o rudă de-a sa, de 31 ani, a plecat în mod voluntar de la locuinţa reclamantei, şi nu a ajuns la domciiliu. Tânăra de 31 de ani a fost depistată de poliţişti în curtea unei pensiuni din comuna Hemeiuş şi a fost preluată de soţul acesteia.

La data de 26 mai a.c, în jurul orei 02.00, Poliţia Municipiului Bacău a fost sesizată prin SNUAU 112, de către o femeie de 38 de ani, angajată la un cămin de bătrâni din comuna Mărgineni, despre faptul că un bărbat, de 75 de ani, asistat în cadrul căminului, a plecat în jurul orei 00.30 şi nu a mai revenit la cămin. Efective de poliţişti şi jandarmi s-au mobilizat pentru a efectua verificări în vederea identificării bătrânului.

Au fost desfăşurate căutări de către poliţişti de ordine publică, de investigaţii criminale, poliţişti rutieri, criminalişti cu câinele de urmă şi jandarmi, bătrânul fiind identificat în municipiul Bacău.
Majoritatea persoanelor au fost găsite în primele ore de la primirea sesizării sau în ziua următoare.

În general, multe din cazurile sesizate se dovedesc a fi plecări voluntare în mod repetat. Pentru orice sesizare primită de polițiști privind dispariţia unei persoane, la faţa locului se deplasează echipe de cercetare, iar activităţile complexe desfăşurate implică resurse importante”, se arată în comunicatul IPJ Bacău. 

Editor : Raluca TindecheCitește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.