„Ursoaica fără nume”, eliberată după 38 de ani de la Zoo, primește o identitate. Numele pe care i l-au ales telespectatorii Digi24


Una dintre cele mai bătrâne ursoaice din România, care a ajuns la Sanctuarul de urși de la Zărnești după 38 de ani petrecuți la o grădină zoologică, are o identitate. Cunoscută până acum ca „ursoaica fără nume”, ea a fost botezată Marta, marți seara, în urma votului telespectatorilor Digi24. Cristina Lapiș, fondatoarea rezervației de urși de la Zărnești, a povestit la Jurnalul de Seară cum se adaptează ursoaica la noua ei viață.

„În primele două zile a stat ascunsă în tufiș și a trebuit să-i ducem mâncarea aproape, pentru că nu știa unde s-a trezit, dar apoi s-a întâlnit cu colocatara ei, ursoaica Dasha, o ursoaică venită din Ucraina, de la un circ”, a spus Lapiș.

„Ursoaica fără nume are o problemă gravă de socializare. În general, urșii care au stat singuri ani de zile într-o cușcă nu cunosc ceilalți urși. Le e e mai teamă de urși decât de om. Nu au văzut în viața lor alt urs și le trebuie un timp să-și dea seama că și ei sunt tot urși”, a adăugat ea.

„Încă cercetează, încă nu e sigură când merge, pentru că iarba e ceva nou pentru ea”, a mai spus Lapiș.

Marți seara, ursoaica a primit un nume. Toate propunerile au venit de la telespectatorii Digi24. Tot ei au și votat.

Astfel, cele mai multe voturi le-a primit numele Marta. Alte propuneri au fost Speranța, Berna, Rita, Hope, Bianca, Zara, Martina, Victoria, Aresta, Liberta, Sânziana și Mara.

„Mă bucur că de mâine ursoaica va avea un nume, nu va mai fi doar o identitate”, a spus Cristina Lapiș.

Editor : Monica BoneaCitește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.