VIDEO. Sute de pelicani au fost surprinși din nou în Parcul Natural Balta Mică a BrăileiSute de pelicani au fost surprinși în Parcul Natural Balta Mică a Brăilei, o rezervație administrată de compania Romsilva, în care se regăsesc 52 de lacuri, 19 habitate și un număr de aproximativ 207 specii de păsări.

Pelicanii au fost văzuți și filmați într-o zonă în care se poate ajunge doar cu barca, spun reprezentanții Romsilva, într-o postare pe pagina oficială de Facebook, unde a fost făcut public și un clip video.

„O veste bună pentru iubitorii de birdwatching și natură! Pelicanii s-au întors în Parcul Natural Balta Mică a Brăilei, fiind surprinși de rangerii parcului, într-un stol mare, pe lacul Popa”, au anunțat reprezentanții Romsilva.

Potrivit specialiștilor, pelicanii sunt păsări migratoare, de talie mare, care sosesc în România în aprilie sau mai și migrează spre țările calde în septembrie sau octombrie. Foarte buni zburători și înotători, pelicanii au un cioc lung, cu o pungă de culoarea galbenă cu nunațe portocalii, care se poate dilata. Se hrănesc în special cu pește.

Parcul Natural Balta Mică a Brăilei, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de peste 17.500 de hectare și este situat în zona Dunării, în sud-estul României. În parc se regăsesc 52 de lacuri, 19 habitate, un număr de 207 specii de păsări.

Citește și: GALERIE FOTO Imagini rare. Peste 100 de păsări flamingo au fost observate în Delta Dunării

Editor : A.A.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.