Amenajarea băii. Idei și sfaturi utile


Există diferite modalități de amenajare a unei băi pe care le poți încerca. Bineînțeles, alegerea stilului din baie trebuie să fie în concordanță și cu designul predominant din restul casei.


In articol:


Decorul și estetica băii nu vor îmbunătăți doar senzația generală a încăperii, ci vor reflecta și propriul simț al stilului și personalitatea ta. De la liniile elegante și detaliile minimaliste ale băilor moderne până la cele mai extravagante decorațiuni ale băilor vintage și clasice, ai libertatea de a alege elemente care să se potrivească cel mai bine stilului tău personal.

Nu există variante greșite- alege ceea ce te face să te simți acasă.

Așadar, în acest articol vom enumera câteva stiluri de baie din care te poți inspira. Înainte însă iată câteva întrebări pe care să ți le pui înainte de a începe amenajarea băii:

● Ai nevoie de o oglindă mare sau ar fi mai rentabil și la fel de practic un model clasic poziționat deasupra chiuvetei?

● Ar fi o idee bună să alegi corpuri suspendate pentru a maximiza spațiul pe podea?

● Ai nevoie
de depozitare suplimentară sub formă de rafturi sau dulapuri?

● Este necesară o bază pentru lavoar cu spațiu suficient pentru a integra două lavoare?

● Cum poți face ca baia să pară spațioasă și mai puțin aglomerată?

Stiluri populare de amenajare

1. Stilul contemporan

Accentul este pus pe frumusețea și calitatea materialelor utilizate. Băile contemporane îmbrățișează pe deplin cele mai noi tehnologii, materiale și tendințe, pentru un aspect actual, cu linii curate și decorațiuni minime.

Desigur, pot exista și mici abateri de la aceste reguli, dar, în ansamblu, acest stil este lipsit de elemente decorative și forme tradiționale. Din punct de vedere cromatic, contrastele alb-negru sunt populare în băile contemporane. Gama Roca, disponibilă pe germanquality.ro, cuprinde mobilier baie și obiecte sanitare destinate stilului contemporan.

Amenajarea băii. Idei și sfaturi utile

2. Stilul vintage

Băile tradiționale sunt atemporale, confortabile și rafinate, cu elemente strălucitoare și materiale de înaltă calitate.

Spre deosebire de băile moderne (minimaliste sau contemporane), acestea favorizează o mulțime de elemente decorative și o eleganță clasică. Datorită tonurilor de auriu sau argintiu și formelor curbate, băile tradiționale sunt relaxante, confortabile și cozy. Amenajarea băii în acest stil implică o atenție foarte mare la detalii pentru ca rezultatul final să fie armonios și nu o aglomerare de elemente. Îți prezentăm mai jos baza de lavoar Olympia Impero, destinată fără îndoială acestui stil.

Amenajarea băii. Idei și sfaturi utile

3. Stilul modern luxos

O baie amenajată în acest stil trebuie să cuprindă elemente excepționale, atât din punct de vedere al aspectului, cât și al calității materialelor utilizate. Eleganța și rafinamentul sunt două atribute ce caracterizează fără îndoială acest stil. Suprafețele lucioase ale pieselor de mobilier și elementele decorative opulente sunt în centrul particularităților acestui design. Plasarea obiectelor trebuie să fie însă realizată cu atenție pentru a se evita un ambient sufocant și mult prea încărcat.

Tocmai de aceea, un astfel de design se pliază cel mai bine unei băi de dimensiuni mari, ce îți oferă libertate de mișcare. Colecția Vanity de la GQS German Quality îți va permite să transformi baia într-o expresie a personalității tale, cu un design modern și elegant.

Amenajarea băii. Idei și sfaturi utile

După ce ai ales stilul care te reprezintă cel mai bine și care îți oferă vibe-ul pozitiv necesar, următorul pas este realizarea unei liste cu toate elementele vas WC, cabină de duș/cadă, lavoar, mobilier etc.) pe care dorești să le incluzi în baie, în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție. Le poți achiziționa pe toate din același loc, dacă alegi magazinul online GQS German Quality.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.