Aproape 3000 de pistoale au fost găsite la frontieră, într-un tir cu mobilă și alimente


Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat, joi, „o captură record” de arme de foc, la graniță. Peste 2.800 de pistoale cu glonț, tip revolver, au fost descoperite la frontieră, la Tulcea, într-un TIR condus de un cetățean ucrainean.

Potrivit lui Bode, este vorba despre 2.850 de pistoale noi, cu glonț, care au fost găsite de către polițiștii de frontieră de la Isaccea ascunse într-un camion încărcat cu mobilă. 

Șeful MAI a precizat că acestea erau ascunse în 143 de cutii. 

”Structurile MAI au realizat o captură record de arme de foc, arme letale. Vorbim de 2.850 de pistoale noi cu glonț. Luni seara, polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali din cadrul Punctului de trecere a frontierei Isaccea au depistat, ascunse într-un camion condus de un cetățean ucrainean cele 2.850 de pistoale cu glonț, calibru 4 și 4,5 mm”, a declarat ministrul de Interne.

Sursa: Poliția de frontieră

”Bărbatul transporta, conform documentelor de însoțire, obiecte de mobilier și diferite produse alimentare din Turcia pentru o societate Ucraina. Armele au fost ridicate în vederea confiscării. Dosarul penal este întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă și nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, a mai spus Lucian Bode.

”Principala misiune a structurilor MAI este aceea de a garanta siguranța cetățenilor și a comunităților din care facem parte. În ultima săptămână, am dispus lucrătorilor MAI să intensifice activitățile pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică în prevenirea și combaterea fenomenului infracțional.

În ultimele trei zile, la nivel național, structurile MAI au desfășurat 3.264 de acțiuni, dintre care 43 de mare amploare. În cadrul acestora, au fost efectuate aproape 300 de percheziții domiciliare la persoane despre care existau informații că sunt implicate în comiterea infracțiunilor din sfera criminalității grave și organizate și au fost puse în aplicare 112 mandate de aducere.”, a mai adăugat Bode.

Editor : Raluca TindecheCitește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.