Lista ţărilor considerate cu risc epidemiologic a fost actualizată – Marea Britanie, pe lista galbenă din cauza noii tulpini


Autoritățile au făcut publică noua listă a ţărilor considerate cu risc epidemiologic ridicat. Marea Britanie se află acum pe lista galbenă.


In articol:


Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, joi seară, lista statelor considerate cu risc epidemiologic. Marea Britanie apare pe lista galbenă, deşi potrivit incidenţei s-ar situa în zona verde. Persoanele care vin din zonele galbene trebuie să fie vaccinate sau să prezint test negativ. 23 de ţări sunt pe lista roşie.

Citeste si: Masca chirurgicală rămâne obligatorie în două orașe din țară. Ce au transmis autoritățile

Clasificarea țărilor în funcție de rata de incidență

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, joi seară, clasificarea ţărilor/teritoriilor în funcţie de rata de incidenţă cumulată, în vederea stabilirii măsurlor care se impun persoanelor care sosesc din acestea.

Citeste si: Ce va conține noul pașaport COVID cu care poți merge în vacanța de vară

Marea Britanie se află pe lista galbenă.[Sursa foto: PixaBay]

„O singură
menţiune vreau să fac Marea Britanie, care pe baza incidenţei s-ar afla în zona verde, este trecută pe lista galbenă, ceea ce înseamnă că trebuie să vină cu test sau să fie vaccinat, din cauza prezenţei cu răspândire rapidă”,
a declarat Raed Arafat.

Citeste si: Lista galbenă actualizată 15 mai 2021: Cine trebuie să stea în carantină pentru 14 zilei?

Pe lista roşie sunt 23 de state, iar pe lista galbenă 28 e ţări, între care unele dintre destinaţiile de vacanţă preferate de români.

Citeste si: Anunț de ultimă oră! Se întâmplă în București, începând de weekendul viitor: „Sâmbăta și duminica, până în data de 17 octombrie…” Ce urmează?Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.