În grupul copiilor vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVIDȘeful campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat vineri, după ce Agenţia Europeană pentru Medicamente a autorizat vaccinul Pfizer pentru copiii de 12-15 ani, că aceștia se pot vaccina la orice centru unde există acest vaccin, cu sau fără programare. Studiile arată că niciun copil din acest interval de vârstă nu s-a îmbolnăvit de COVID după ce a fost vaccinat, a mai precizat dr. Gheorghiță.

Copiii de 12-15 ani vor fi vaccinați la fel ca adulții, cu două doze administrate la interval de 21 de zile, a anunțat Valeriu Gheorghiță într-un video postat pe Facebook.

„Procesul de vaccinare se poate efectua în centrele existente, în cabinetele de medicină de familie (…), precum și în cadrul unor evenimente de tip maraton de vaccinare sau centre de tip drive-thru”, a spus șeful campaniei de vaccinare, adăugînd că este obligatoriu consimțământul părinților.

De asemenea, vaccinarea se poate face cu sau fără programare – pe platformă, programările se vor face în contul părinților, începând de săptămâna viitoare.

În privința eficienței, Valeriu Gheorghiță afirmă că serul Pfizer a demonstrat „eficacitate maximală” în cadrul testelor.

„Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. În grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani poate începe în Uniunea Europeană. Agenţia Europeană pentru Medicamente a autorizat vineri vaccinul Pfizer pentru aceste categorii de vârstă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : B.P.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.