Medicul Valeriu Gheorghiţă: „Copiii cu vârsta între 12 şi 15 ani se pot vaccina împotriva COVID-19”


Valeriu Gheorghiţă, a anunțat, vineri, că Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a autorizat serul anti-COVID-19 Pfizer pentru vaccinarea copiilor cu vârste între 12 şi 15 ani. Medicul a mai precizat că „datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranţă şi o tolerabilitate foarte bune”.


In articol:


”Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a recoman dat astăzi autorizarea vaccinului COVID-19 de la compania BioNTech Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani. Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranţă şi o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală.

În grupul copiilor care au fost vaccinaţi nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinaţi”, a declarat, vineri, Valeriu Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiță: „ Schema de vaccinare şi modalităţile de programare sunt la fel ca la populaţia adultă”  

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19 a mai spus că, este obligatorie acordarea consimţământului informat de către părinţi sau de către tutorele legal pentru ca adolescenții cu vârste de 12 și 15 ani să se poată vaccina.

Citeste si: Câte persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore? Anunțul autorităților

Medicul Valeriu Gheorghiţă: „Copiii cu vârsta între 12 şi 15 ani se pot vaccina împotriva COVID-19”[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Președintele Iohannis: „De acum avem un obiectiv foarte precis, construirea României post-pandemice..”

”Schema de vaccinare şi modalităţile de programare sunt la fel ca la populaţia adultă. Este important de menţionat că este obligatorie acordarea consimţământului informat de către părinţi sau de către tutorele legal”, a mai afirmat Gheorghiţă.

Tot Medicul Gheorghiță a mai transmis că în prezent, platforma de programare pentru vaccinare este în curs de optimizare și de săptămâna viitoare părinții vor putea face programări pentru vaccinare, copiilor.

Citeste si: Florin Cîţu: „Suntem încă în luptă cu pandemia, nu am depăşit totul. Este momentul ca din nou românii să se bucure de nunţi, botezuri”Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.