Rezervările pentru minivacanţa de 1 iunie din acest au crescut cu 45% faţă de 2019. Zonele preferate de româniHotelurile și pensiunile din România au înregistrat o creştere importantă a numărului de clienţi în acest sfârșit de săptămână, în condițiile în care mulți oameni care au liber de 1 iunie și-au luat o zi de concediu în 31 mai pentru o minivacanță. În topul preferinţelor sunt staţiunile de pe litoral, zonele montane și cele balneoclimaterice.

Potrivit unui raport Travelminit.ro, citat de Mediafax, unităţile de cazare din România au înregistrat cu 45% mai multe rezervări pentru mini-vacanţa de 1 iunie, comparativ cu 2019. Statistica apare în contextul în care în România au fost deja relaxate o serie de restricții, iar turismul în străinătate este în continuare condiţionat de teste PCR sau de carantina la întoarcerea în ţară, în anumite cazuri.

În topul preferinţelor românilor se află staţiunile de pe litoral. Noutatea acestei zone este că plajele au fost lărgite în zona Mamaia și pot primi şi mai mulţi turişti. Vechile destinaţii mai retrase, precum Tuzla, s-au modernizat şi oferă o varietate de servicii, precum închirierea unui şezlong sau a unui baldachin.

Prețul pentru un sejur pe litoral ce include 3 nopți pentru 2 adulți începe de la 390 de lei/cameră, în Eforie Nord, potrivit raportului.

Chiar dacă vremea se anunţă instabilă în următoarele zile românii vor să meargă și la munte. Ei au rezervat cazări în principalele staţiuni montane, iar în Braşov prețurile pentru o minivacanță pentru două persoane, 3 nopţi, încep de la 484 lei/cameră.

Pentru zonele balneoclimaterice, prețul pentru acest weekend prelungit începe de la 420 lei / camera pentru 3 nopți de cazare în stațiunea Băile Tușnad, din județul Harghita.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.