Județul din România care a scăpat de COVID-19 


Vești incredibile pentru localnicii din Tulcea. Județul nu a mai înregistrat niciun caz nou de coronavirus în ultimele 24 de ore. 


In articol:


Cel care a făcut public anunțul a fost prefectul judeţului Tulcea, Marcel Ivanov. Astfel, acesta a declarat că în ultimele 24 de ore, nu s-a înregistrat niciun caz de coronavirus în judeţ, din cele fiind 345 de teste COVID-19 efectuate. 

De asemenea, prefectul Marcel Ivanov a fost prezent, sâmbătă, la activităţile din a doua zi a Maratonului de vaccinare din Piaţa Civică. 

Vaccinarea populației va duce la normalitate  

„Numărul mare de vaccinări efectuate până acum şi faptul că nu am mai avut niciun caz nou de îmbolnăvire COVID-19 din 345 teste RT-PCR în ultimele 24 de ore la nivelul judeţului Tulcea ne demonstrează faptul că prin vaccinare revenim la normalitate”, a declarat prefectul.

Câte persoane s-au vaccinat în ultima zi[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Țara care intră în lockdown total de la 1 iunie. „Coșmarul revine”

422 de persoane au fost vaccinate în Tulcea în cadrul Maratonului 

Sâmbătă, 29 mai, s-au mai vaccinat 25 de persoane cu serul Pfizer şi 36 cu serul Johnson&Johnson, conform datelor furnizate de personalul medical implicat. În total, numărul celor imunizaţi până acum la Maratonul Vaccinării din Tulcea a ajuns la 422 de persoane. 

Vaccinarea este posibilă acum și la copii cu vârste între 12-15 ani 

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a aprobat, vineri, administrarea vaccinului Pfizer pentru copiii între 12 și 15 ani . Astfel, EMA a anunțat pe Twitter că și pentru această categorie de vârstă este recomandată administrarea vaccinului în două doze, la distanță de 3 săptămâni. 

Citeste si: Agenţia Europeană a Medicamentului va da verdictul în privința vaccinării minorilor. România va vaccina „cât mai repede” copiii cu vârste între 12-15 ani

„Agenția Europeană

a Medicamentului (EMA) a recomandat astăzi autorizarea vaccinului COVID-19 de la compania BioNTech Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. În grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați. Odată cu această autorizare facem încă un pas spre normalitate! Schema de vaccinare și modalitățile de programare sunt la fel ca la populația adultă.

Este important de menționat că este obligatorie acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către tutorele legal. În acest moment, platforma de programare este în curs de optimizare, iar de săptămâna viitoare va putea permite programarea prin contul părinților”, a declarat Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, citat de RO Vaccinare. 

 

 

 

 Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.