O nouă tulpină de coronavirus sperie planeta. Unde a fost descoperităO nouă tulpină de coronavirus sperie planeta. Este o combinație între două dintre cele mai contagioase noi tulpini și a fost descoperită în Vietnam, unde numărul de cazuri noi de infecție este în creștere accelerată.


In articol:


Ministrul Sănătății din Vietnam a anunțat sâmbătă că a fost detectată o nouă variantă de SARS-Cov2, o combinație între tulpina britanică și tulpina indiană, care se răspândește cu rapiditate prin aer, scrie Reuters.

Noua variantă de coronavirus este responsabilă pentru mai mult de jumătate din totalul cazurilor de COVID din această țară, a mai spus oficialul în conferința de presă de sâmbătă.

Citeste si: Cine este omul de afaceri ars de viu în propria mașină. SRI, anunț de ultima oră

„Mai exact, este o variantă indiană care prezintă mutații care inițial au aparținut variantei britanice”, a mai spus ministrul Sănătății.  

Citeste si: Cine sunt oamenii-lup și cum arată. „Oamenii ne consideră fiare satanice” FOTO

Noua tulpină de coronavirus, în analiza medicilor

Vietnamul se confruntă cu un nou val de infecții, după ce anul trecut a reușit să țină sub control răspândirea bolii, transmite Digi 24.

Aproximativ 3.600 de oameni s-au infectat în 31 din cele 63 de orașe și provincii de la sfârșitul lunii aprilie, mai mult de jumătate din totalul cazurilor înregistrate în această țară.

Vietnam a întregistrat aproape 6.400 de cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei.

„După ce am făcut secvențierea genetică, am descoperit o variantă nouă, care este o combinație între tulpnile britanică și indiană”, a declarat ministrul Nguyen Thanh Long.

Citeste si: Județul din România care a scăpat de COVID-19 

Țara care intră în lockdown total de la 1 iunie. „Coșmarul revine”

În timp ce mare parte din Europa pare să fi depășit valul trei al pandemiei de coronavirus, o țară asiatică resimte dramatic o nouă escaladare a numărului de infecții cu coronavirus.

Premierul malaezian Muhyiddin Yassin a anunţat vineri  un ‘lockdown total’ la nivel naţional în luna iunie, pe fondul nivelului record atins de infectările cu coronavirus, transmite Reuters.

Citeste si: Răsturnare de situație. Teoria virusului SARS-CoV-2 creat într-un laborator din Wuhan, tot mai credibilă

Odată cu cea mai recentă creștere

a cazurilor zilnice care arată o tendință drastic ascendentă, capacitatea spitalelor din toată țara de a trata pacienții cu COVID-19 devine limitată„, a declarat premierul într-un comunicat citat de  Deutsche Welle.

Citeste si:  Raed Arafat: „Nu suntem într-o stare de normalitate. O să vedem ce o să iasă în următoarele două săptămâni”

Lockdown total de la 1 iunie

Lockdown-ul cel mai strict va fi impus între 1 şi 14 iunie  în toate sectoarele economice şi sociale, urmând să funcţioneze doar serviciile esenţiale, a precizat şeful guvernului.

Propagarea coronavirusului a fost mai accelerată în ultimele săptămâni, parţial din cauza variantelor înalt transmisibile, ceea ce a pus o presiune suplimentară pe capacităţile spitalelor.

Potrivit lui Muhyiddin, dacă numărul de infectări va scădea după primele două săptămâni, guvernul va permite ca anumite sectoare să se redeschidă treptat în următoarele patru săptămâni, după care toate sectoarele economice vor putea funcţiona.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.