Țara care intră în lockdown total de la 1 iunie. „Coșmarul revine”


În timp ce mare parte din Europa pare să fi depășit valul trei al pandemiei de coronavirus, o țară asiatică resimte dramatic o nouă escaladare a numărului de infecții cu coronavirus.


In articol:


Premierul malaezian Muhyiddin Yassin a anunţat vineri un ‘lockdown total’ la nivel naţional în luna iunie, pe fondul nivelului record atins de infectările cu coronavirus, transmite Reuters.

Odată cu cea mai recentă creștere a cazurilor zilnice care arată o tendință drastic ascendentă, capacitatea spitalelor din toată țara de a trata pacienții cu COVID-19 devine limitată„, a declarat premierul într-un comunicat citat de Deutsche Welle.

Citeste si: Raed Arafat: „Nu suntem într-o stare de normalitate. O să vedem ce o să iasă în următoarele două săptămâni”

Lockdown total de la 1 iunie

Lockdown-ul cel mai strict va fi impus între 1 şi 14 iunie în toate sectoarele economice şi sociale, urmând să funcţioneze doar serviciile esenţiale, a precizat şeful guvernului.

Propagarea coronavirusului a fost mai accelerată în ultimele săptămâni, parţial din cauza variantelor înalt transmisibile, ceea ce a pus o presiune suplimentară pe capacităţile spitalelor,
potrivit Agerpres.

Potrivit lui Muhyiddin, dacă numărul de infectări va scădea după primele două săptămâni, guvernul va permite ca anumite sectoare să se redeschidă treptat în următoarele patru săptămâni, după care toate sectoarele economice vor putea funcţiona.

Lockdown-ul cel mai strict va fi impus între 1 şi 14 iunie în toate sectoarele economice şi sociale, urmând să funcţioneze doar serviciile esenţiale, a precizat şeful guvernului.[Sursa foto: Strait Times]

Malaezia a raportat vineri 8.290 de cazuri noi de infectări cu coronavirus, un record pentru a patra zi consecutivă, şi un număr total de 549.514 de cazuri de infectare și 2.552

decese asociate COVID-19.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.