VIDEO – Fast food-ul vegetal, mâncarea viitoruluiDacă vă doriţi să mâncați produse tip fast-food, dar vreţi, în acelaşi timp, să evitaţi consumul de carne, aflați că acum se poate.


In articol:


Dacă vă doriţi să mâncați produse tip fast-food, dar vreţi, în acelaşi timp, să evitaţi consumul de carne, aflați că acum se poate. Burgerii sau chifeluțele sută la sută vegetale, dar cu gust de carne, sunt mâncarea viitorului, iar acum se găsesc și la noi.

Tot mai multe localuri includ astfel de produse în meniu, iar comenzile se țin lanț.

Citeste si: VIDEO- Mâncarea cumpărată online, verificată de Protecția Consumatorului

Alimentele pe bază de plante prind teren în România 

Alimentele pe bază de plante, considerate mâncarea viitorului, prind tot mai mult teren și în țara noastră. Mai ales că ele oferă aceleași satisfacții iubitorilor de carne, dar şi veganilor, depotrivă! Au un gust similar și aceeași textură cu produsele din carne, deși sunt făcute din proteină vegetală, cum ar fi mazărea sau sfecla.

În
acest local regăsim burgeri și chifteluțe pe bază de plante. „Avem un aluat foarte delicios care conține sfeclă, morcov, ceapă, usturoi și, ca să fie consistent, pentru că nu conține carne, are migdală și nucă care știm că sunt un bun înlocuitor al proteinei din carne. El se face o chfietluță, se turtește așa ca să coacă mai ușor și va veni într-un burger”, explică bucătăreasa acestui fast food.

Rețeta este foarte ușoară, iar compoziția chiftelei pe bază de plante se poate schimba și în funcție de gust.

„Blendezi legumele, amesteci cu migdalele și nucile care au fost hidratate în rpealabil, se coc și asta e tot. Poți să îi faci repede, să îi congelezi ca să ai de rezervă”, spune specialistul.

Citeste si: VIDEO- Pielea frumoasă cu alimente sănătoase se întreține, spun specialiștii

Afacere inedită pentru un solist cunoscut

Tot aici se fac zilnic și chifteluțe din dovlecel, care sunt folosite fie în amestecul pentru shaorma reinterpretată, fie sunt servite ca atare, lângă o porție de spanac.

Și Vlad Dobrescu, unul dintre soliștii trupei CTC- Controlul Tehnic de Calitate- a pornit o afacere dedicată celor care își doresc o dietă sănătoasă, bazată pe astfel de produse. Așa a ajuns să pregătească zilnic zeci de burgeri plant-based, fiind printre primii din țară care i-a descoperit, după ce un prieten care locuia în Marea Britanie i-a povestit cât de popular a ajuns acest amestec și acolo.

„E făcută din mazăre, lapte de cocos care îi dă sațiozitatea specifică cărnii și sfeclă roşie care e sângele, joacă rolul sângelui în amestec. Și niște chifle cu spirulină, foarte speciale și ele ca aspect și prin faptul că sunt infuzate cu spirulină, fiind mai sănătoase. A avut foarte mare succes. Ne-a amuzat că tot primeam telefoane de la vegani care ne puneau să jurăm că nu am pus carne în burger”, spune Vlad Dobrescu.

Citeste si: VIDEO-Narcisa Suciu s-a săturat de viața din Finlanda și revine la noi

În numai 5 minute burgerul este gata, iar el este o alternativă mai sănătoasă, dar și mai ușoară care ne poate satisface pofta de junk-food.

Un astfel de burger conține aproximativ 270 kilocalorii la 100 de grame, reprezentând 13 la sută din aportul caloric din cantitatea zilnică estimată pentru un adult. Prețul lui este de 44 de lei.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.