Multe familii au fost despărțite de pandemie, vaccinarea le poate reuniPreședintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni, care este sărbătorită în ultima duminică din luna mai. Șeful statului afirmă că vaccinarea este o cale prin care multe dintre familiile de români despărțite de pandemie se pot reuni, odată cu revenirea la normalitate.

În mesajul transmis, Klaus Iohannis a vorbit despre românii care s-au întors acasă din cauza pandemiei, unii dintre ei de tot, dar și despre familiile care au rămas despărțite veme îndelungată.

Șeful statului afirmă că vaccinarea este o cale pentru a ne recăpăta libertatea de mișcare și, astfel, familiile se pot reuni.

Redăm mai jos mesajul integral al președintelui, transmis de Administrația Prezidențială:

Dragi români de pretutindeni, din țară și din străinătate,

Sărbătorim în ultima duminică a lunii mai Ziua Românilor de Pretutindeni, o zi specială, dedicată diasporei.

Vă purtăm în gând pe toți cei care sunteți departe de casă și de cei dragi și știm cât de dificil v-a fost în acest ultim an de grea încercare, în care, din cauza pandemiei, au fost necesare măsuri speciale de protecție. Vă mulțumesc tuturor pentru responsabilitatea de care ați dat dovadă și solidaritatea pe care ați manifestat-o față de cei rămași în țară.

În timpul gravei perioade pandemice, mulți români din străinătate s-au întors, nu numai cu gândul, în țara natală, unii revenind temporar sau chiar definitiv acasă.

Multe alte familii au fost însă despărțite din cauza contextului epidemiologic, dar vaccinarea împotriva COVID-19 ne oferă acum posibilitatea să punem capăt pandemiei și să ne reluăm toate activitățile în siguranță, să putem călători din nou pentru a ne reuni cu cei dragi.

Depășirea crizei sanitare ne va permite să ne concentrăm toate eforturile asupra unui obiectiv de o însemnătate fundamentală: construirea României post-pandemice. Beneficiind de fondurile europene care vor facilita investiții masive în toate domeniile, țara noastră va intra într-un amplu proces de dezvoltare și reforme. Avem nevoie de talentul și competența tuturor românilor pentru a clădi împreună o țară prosperă, care oferă oportunități și șanse reale tuturor, o țară în care concetățenii noștri plecați peste granițe să revină cu bucurie.

La mulți ani, dragi români de pretutindeni!

Editor : B.P.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.