Roland Garros: O jucătoare de tenis a fost amendată cu 5.000 de dolari. Ce a făcut aceasta 



Organizatorii turneului de la Roland Garros au anunţat, duminică, pe site-ul oficial, că o jucătoare de tenis din cadrul turneului a fost amendată cu 15.000 de dolari pentru că nu şi-a onorat obligaţiile contractuale legate de mass-media.  


In articol:


Este vorba despre jucătoarea japoneză Naomi Osaka care după meciul cu românca Patricia Țig a refuzat să susțină vreun discurs în cadrul conferințelor de presă. În urma gestului făcut de japoneză, aceasta a fost amendată cu suma de 5.000

de dolari. Dacă va continua să refuze să se prezinte la conferinţele de presă, Osaka riscă să fie chiar exclusă din competiţie. 

Naomi Osaka a încălcat regulile la Roland Garros 

“ Favorita numărul 2 a fost amendată pentru încălcarea regulii acordării de interviuri pentru mass-media la Roland Garros. Miercuri, Naomi Osaka a anunţat în social media că nu va participa la conferinţele de presă la Roland Garros. După acest anunţ, echipele Roland Garros i-au cerut să îşi reanalizeze poziţia şi au încercat fără succes să discute cu ea, să verifice dacă este bine, să înţeleagă particularităţile situaţiei sale şi ce s-ar putea face pentru soluţionarea situaţiei. 

Citeste si: Victorie uriașă pentru o româncă la Roland Garros. Despre cine este vorba 

Ca urmare a lipsei de implicare a lui Naomi Osaka, Australian Open, Roland Garros, Wimbledon şi US Open i-au scris împreună sportivei pentru a verifica dacă este în regulă şi a-i oferi susţinere, a sublinia dăruirea pentru binele sportivilor şi a sugera un dialog. Ei i s-au amintit şi obligaţiile sale, consecinţele în cazul nerespectării şi că regulile ar trebui să se pună în aplicare în mod egal pentru toţi sportivii. 

Naomi Osaka a ales astăzi să nu îşi onoreze obligaţiile contractuale legate de mass-media. Drept urmare, ea a fost amendată cu 15.000 de dolar i”, se arată pe site-ul turneului. 

Organizatorii competiţiei au precizat că au avertizat-o pe Naomi Osaka că dacă îşi va ignora în continuare obligațiile media va ajunge la sancţiuni mai dure, care ar putea consta chiar şi în excluderea de la turneu. 

Miercuri, pe data de 26 mai 2021, Naomi Osaka a anunţat pe reţelele sale de socializare că intenţionează să evite conferinţele de presă la Roland Garros, ea pretinzând că îşi protejează, astfel, sănătatea mintală. 

Citeste si: Zi tristă pentru jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea 

Naomi Osaka a învins-o pe românca Patricia Țig 

Duminică, Naomi Osaka, locul 2 WTA, a trecut în primul tur de la Roland Garros de Patricia Ţig, locul 63 WTA, scor 6-4, 7-6 (4). Osaka va evolua în manşa a doua cu Ana Bogdan, locul 102 WTA. După meciul cu Ţig, Naomi Osaka a răspuns întrebărilor fostului tenismen Fabrice Santoro la interviul de pe teren. 

 

 

 



Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.