VIDEO – Asasini plătiți, în cazul execuției cu bombă de la Arad?Detalii șocante ies la iveală după execuția mafiotă din Arad, acolo unde un om de afaceri a fost ucis. Anchetatorii au stabilit că explozibilul ar fi fost pus în mașina lui Ioan Crișan, chiar sub scaunul şoferului, iar deflagrația a fost atât de puternică încât bărbatul nu a avut nicio șansă de supraviețuire. Se conturează tot mai mult ipoteza unei bombe acționată de la distanță, iar polițiștii spun că au deja un cerc de suspecți. Vă avertizez, urmează imagini și informații cu un puternic impact emoțional.


In articol:


Sunt ultimele clipe de viață ale omului de afaceri Ioan Crișan, chiar înainte de explozie. Ieri dimineață bărbatul a venit să își bea cafeaua la un local de cartier, așa cum o făcea zi de zi de doi ani încoace.

Și-a lăsat mașina în parcarea unui supermarket, apoi a petrecut câteva minute cu câțiva amici. Avea de gând să meargă către sediul firmei pe care o păstorea de câţiva ani- singura crescătorie de somn african din România. A apucat să dea cu spatele câțiva metri, iar când a vrut să iasă din parcare s-a produs deflagrația.

Citeste si: Dezvăluiri incredibile din culisele atentatului cu bombă de la Arad. Omul de afaceri Ioan Crișan, implicat în cazuri „suspecte”

Ipoteză de lucru: mai mulți autori ai atacului

Ioan Crișan nu a avut nicio șansă să scape viu. Surse din rândul anchetatorilor susțin că bomba ar fi fost montată chiar sub scaunul afaceristului, iar explozia a fost atât de puternică încât scaunul șoferului a fost efectiv rupt și aruncat în plafonul mașinii. De asemenea, podul pedalier al automobilului a fost afectat puternic. Anchetatorii cred că bomba a fost acționată de la distanță și nu este exclusă varianta că ar putea exista mai mulți autori ai atacului.

Citeste si: VIDEO- Ultimele clipe din viață ale omului de afaceri ASASINAT la Arad

„Fie cel care a montat dispozitivul este cel care a gândit fapta în sine, fie a comandat această faptă altcuiva. Sunt multe cazurile în care se apelează la criminali de profesie. Ucigași plătiți care nu au nicio treabă cu victima. Nu au cunoscut-o, nu o cunosc și nu o vor cunoaște niciodată, doar o vor vedea atunci când încearcă să execute sau chiar o execută”, spune criminalistul Dan Antonescu.

Bucăți întregi din autoturism au fost aruncate la câțiva metri, iar geamurile mașinilor și apartamentelor din zonă s-au făcut țăndări.

„S-a mișcat blocul de la explozie”

„A fost explozie după explozie…s-a mișcat blocul. Am fugit la gaz. Mie mi-a fost frică că e explozie de gaz…Așa de tare s-a mișcat blocul…doamne! La unele vecine li s-a spart geamurile!”
„Vai de mine nici nu am fost bună de nimic…soțul era plecat..Eu am zis ca e explozie de gaz prima dată, dupa am iesit si m-am uitat pe geam- Ați văzut ceva? Mașina era in flăcări deja…”, spun martorii exploziei.

Citeste

si: AFACERIST ASASINAT LA COMANDA

Anchetatorii au terminat sâmbătă seara cercetarea la fața locului, asa că astăzi, de dimineata, în locul producerii asasinatului nu mai era nimic. Doar urmele de benzină arsă de pe caldarâm aduc aminte de tragedia produsă.

Există un cerc de suspecți

Reprezentanții poliției au transmis că au deja un cerc de suspecți, însă până la această oră doar martorii au răspuns la întrebările anchetatorilor. Cei care l-au cunoscut pe omul de afaceri din Arad sunt șocați de cele întâmplate.

Citeste
si:
Asasinat cu bombă. Cine este omul de afaceri ars de viu în propria mașină. SRI, anunț de ultima oră

„S-a plâns că e amenințat? Nu l-am auzit! Vorbea despre viața, probleme? Nu. Era un om liniștit!”.
„Așa ceva dacă a început la noi…e gravă situația! Foarte gravă!”, spun martorii.

Ioan Crișan era un om de afaceri respectat în Arad. A pus bazele mai multor firme- una de transport și una în domeniul piscicol, cu care nu a ieșit în pierdere. In ultimul an a avut profit de peste 120.000 euro și nimeni nu știe să fi avut probleme cu banii sau dușmani.

„Suntem vecini din 1982!- Avea dușmani?- Nu știu..nu putea el să aibă dușmani! Nu a avut niciodată discuții cu vecinii..nu știu să fi avut probleme…”
„Era un om ok! Am și colaborat cu el! Am cărat pește de la el! Era foarte ok! V-ați așteptat? Nu. Avea dușmani? Nu! De ce credeți că s-a intamplat ce s-a intamplat? Când te ridici prea sus…te coboară alții…”, spune un apropiat la omului de afaceri.

Dosarul în care se fac cercetări pentru omor a fost preluat de procurorii de la Parchetul General.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.