VIDEO – Rasa de câini care valorează o avereO nouă rasă de câini adusă din Statele Unite ale Americii și-a găsit loc și la noi în țară. Vorbim de American Buly, despre care crescătorii spun că sunt foarte inteligenți și iubitori. Mai mult decât atât, valoarea lor este foarte mare dacă ajung să fie campioni. Un exemplar poate să coste și 500 de mii de dolari.


In articol:


Jucăuși și dornici de atenție acești căței din rasa American Bully aparțin lui Ionuț Iancu, deținătorul primei canise cu această rasă din zona Buzăului. În gospodăria sa din Țintești, tânărul are cinci câini adulți și patru pui.

Citeste si: VIDEO- Specialiștii susțin că dresajul îi ajută pe câini să aibă personalitate

„Diablo, Escobar, Angel, Shanel și Candy, mama puilor.  Pe primul l-am luat acum trei ani. Nu aveam de gând să fac o canisă, fiind plecat în afară, dar mi-a plăcut foarte, foarte mult și m-a forțat să cumpăr femele și să dau drumul la treabă”, spune Ionuț Iancu, proprietar canisă.

Rasa American Bully, rară la noi în țară

Câinii din rasa American Bully pe care îi crește Ionuț au privirea pătrunzătoare, postura impunătoare și musculatura extrem de dezvoltată, ceea ce unora le dă fiori. În realitate ei sunt blânzi, docili, iar prezența copiilor îi bucură cel mai mult.

„Îți plac cățeii? Da! Care îți place cel mai mult? Ăla.

Cum se joac cățelul pe iarba? Eva, cum îl cheamă pe cățel? Diablo? Da”, spune micuța Eva, nepoata lui Ionuț.

„Nu au fost niciopdată agresivi, Escobar a stat cu cea mică în casă, au dormit amândoi în pat”, explică Ionuț Iancu.

Citeste si: VIDEO- Bolnavii pot face online terapie cu tot felul de animale

Un American Bully dresat corespunzător este un însoțitor extrem de fidel și afectuos.

Este foarte inteligent, capabil să învețe rapid însă pentru asta are nevoie de multă atenție și de un regim special.
„La cei mari le dau câte 250 de grame de carne de vită, un ou, o conservă de ton în apă, 100 de grame de caș, o lingură de ulei de cocos, ulei de pește și una de miere”, spune stăpânul câinilor.

Prețuri mari pentru American Bully  


Ionuț îmbină utilul cu plăcutul și a transformat pasiunea sa pentru American Bully într-o afacere. Visează mai întâi să scoată câțiva campioni din canisa pe care o are lângă Buzău iar după aceeaa să vină succesul și pe alte planuri. Asta, deoarece câinii pe care îi crește au prețuri incredibil de mari.

„Au fost câini poate mai puțin frumoși decât ăsta care s-au vândut undeva la 500.000

de dolari. Dar, ca să ajungi campion e un drum foarte lung, un concurs câștigat înseamnă zece puncte. Ca să-l scoți campion, trebuie să strângi 150 de puncte iar ca să-l scoți grand champion trebuie câștigate cinci concursuri numai cu campioni. Deci avem de alergat mult prin Europa”, mai spune Ionuț.

American Bully provine din Statele Unite. Este o încrucișare între Pitbull Terrier și American Staffordshire Terrier, iar un pui costă cel puțin 1000 de euro.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.